Münbiçliler Türk askerini bekliyor

YPG/PKK'nın evlerinden ettiği Münbiçli Elbu Şaban aşireti, Türk askerinin Münbiç'e girmesini istiyor

Haberler 03.07.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Airetin yapt açklamadan:

- Türk Ordusunun, Afrin ve dlibde yapt gibi Münbiçe de güven ve istikrar getirmesini istiyoruz

Suriyede YPG/PKK tarafndan evlerinden edilen Münbiçli Elbu aban aireti, topraklarnn teröristlerden temizlenmesi için Türk askerinin ilçeye girmesini istediklerini açklad.

YPG/PKK tarafndan yerlerinden edilen Münbiçli Elbu aban aireti, Frat Kalkan Harekat kapsamnda DEAtan temizlenen Cerablustaki el-Hafsa snmac kampndan yapt videolu açklamada, Münbiçin YPG/PKKdan arndrlmas faaliyetleri çerçevesinde Türkiyenin ilçedeki varln desteklediklerini duyurdu.

Açklamada, Türkiyenin Münbiçe girmesini memnuniyetle karlyoruz. Türk Ordusunun, Afrin ve dlibde yapt gibi Münbiçe de güven ve istikrar getirmesini istiyoruz. Türkiyeden ilçedeki ayrlkç PKK ve PYDlileri kovmasn ve halk onlarn zorbalklarndan kurtarmasn istiyoruz. Dolaysyla Türkiyenin bir an önce Münbiçe girmesini istiyoruz. ifadelerine yer verildi.

Münbiçliler Türk askerini bekliyor

Münbiç nüfusunun yüzde 90 Araplardan oluuyor. Daha önce de ilçenin en büyük aireti Elbubanna, Damalha ve Tay airetleri ile airetlerin birleerek oluturduu Bekare kabilesi, Türk askerinin Münbiçi YPG/PKKdan arndrma faaliyetleri çerçevesinde devriye görevi icra etmesini desteklediklerini açklamt.

Türk Silahl Kuvvetleri, ilçenin YPG/PKKdan arndrlmas faaliyetleri çerçevesinde, 18 Haziranda balatt devriye görevini sürdürüyor. YPG/PKK, Halep iline bal Münbiç ilçesini Austos 2016da ABDnin desteiyle DEAtan alarak igal etmiti.

Ana Sayfaya Git