Münbiçliler'de Türk askeri sevinci

ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde Türk askerinin Münbiç'te devriye faaliyetine başlaması, Şanlıurfa'da yaşayan Münbiçliler tarafından sevinçle karşılandı.

Haberler 21.06.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye sayesinde Münbiçin de terörden arndrlacak olmasnn mutluluunu yaayan anlurfadaki Münbiçli snmaclar, Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlar bölgesindeki vatandalarndan sonra kendileri için de eve dönü umudu domasnn sevinci içerisinde.

Ailesinin 5 ferdiyle terör örgütü DEAn Münbiçi igalinin ardndan Türkiyeye snan Hasan Süleyman, AA muhabirine yapt açklamada, Ramazan Bayram sonras büyük bir sevinç yaadklarn söyledi.

Münbiçin corafi konum olarak Halep ve Rakka arasnda kritik bir bölgede bulunduunu vurgulayan Süleyman, ayrca kent yaknlardaki Tirin Barajnda kontrolün salanmasyla Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlar bölgesindeki enerji ihtiyacnn rahatlkla karlanabileceine dikkati çekti.

Süleyman, Türk askeri Münbiçte güvenlii salad zaman insanlarn geri döneceini belirterek, u anda Münbiç çok önemlidir. Türklerin Münbiçe girmesi, çok sayda Suriyeli için orann güvenli liman olmasn salar. Suriyenin içinden de çok sayda insan Münbiçe snabilir. Münbiç merkezi bir yerdir. Orada Türkmenler, Araplar, Kürtler, çerkezler ve Araplar tarih boyunca birlikte yaamtr. diye konutu.

- Türk ordusunun Münbiçe girmesi çok önemli

Ferdi Mahmut da Türk askerinin istikrarl bir ekilde Münbiçte ilerleyeceine inandn dile getirdi.

Münbiç halknn da Türk askerine destek verdiini vurgulayan Mahmut, unlar kaydetti:

u anda Münbiçe yollar açk, inallah Türk ordusu girecek. Haberleri dinliyoruz, görüyoruz. Oradaki insanlar çok sevindiler hatta bunun bir göstergesi olarak, geleneimiz gerei pirinç ve eker datld. Oradaki insanlarn terör örgütü PKKnn zulmünden kurtulmas için Türk ordusunun Münbiçe girmesi çok önemlidir. nallah çok yakn bir günde orada huzur salanacak. Ramazan Bayramndan yeni çktk, oradaki insanlar ikinci bir bayrama girecek. Türkiye ordusuyla Münbiçte baarl olursa, inallah bu sene Müslümanlar için üç bayram olacak, Ramazan Bayram, Kurban Bayram ve kurtulu bayram. Ümidimiz var.

Mustafa Halil ise Türkiyenin, Suriyenin kuzey kesiminde ülkesinin istikrar için önemli çalmalar yaptn söyledi.

Türk askerinin müdahale ettii noktalarda huzurun hakim olduunu vurgulayan Halil, nallah Münbiçte ticaret çok geliecek. nsanlar huzur bulacak, güzel bir yaama kavuacak. Biz daha rahat olacaz. nsanlarn maddi durumu daha iyi olacak. Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlarnda bunu gördük. nallah devam da gelecektir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git