Münbiç'te Rus Askeri de DSG arması taktı iddiası

SURİYE'de, daha önce bazı Amerika askerlerinin kollarına YPG arması takmasından sonra bu kez Münbiç'te bulunan bir Rus askerinin, PKK çizgisindeki YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arması taktığı belirtildi.

Haberler 10.03.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede yaynlanan Al Masdar gazetesinde yer alan haber ve fotoraflara göre, Rusya ile YPGnin omurgasn oluturduu Demokratik Suriye Güçlerine (DSG) bal Münbic Askeri Konseyi arasndaki anlamann ardndan, Suriye Ordusu Münbiçteki köylerin yönetimi ve savunmasn devralmaya balad.

Türkiyenin, YPGnin Münbiçten çekilmesini istemesi ve TSK destekli Özgür Suriye Ordusunun Münbiçe ilerlemesi üzerine Rusyann araclyla DSGnin kimi köyleri Suriye Ordusunun kontrolüne devretmeyi kararlatrlmt. Al Masdarda yer alan habere göre, Münbic Askeri Konseyine bal silahl güçler ve DSG köylerden ayrlrken, Rusya özel kuvvetleri ve Suriye Ordusu söz konusu köylerin yönetimi ve savunmasn devrald. Devir ilemi kapsamnda Münbiçin Kur Huyuk, Kurt Veyran, El-Bughaz, Ebu Hayc ve Cubb El-Hamra köyleri Suriye ordusuna teslim edildi.

RUS ASKERN KOLUNDA DSG ARMASI

Haberde, köylerin Suriye ordusuna devredilmesi srasnda Rus özel birliklerine bal bir askerin koluna YPGnin ana omurgasn oluturduu Demokratik Suriye Güçlerinin armasna takt görüldü. Daha önce de Suriyede bulunan ABD özel birliklerindeki baz askerler kollarna YPG armas takm ve bu Türkiye ile Amerika arasnda gerileme yol açmt.

Ana Sayfaya Git