Musul bir muamma

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, Musul'un ne zaman örgütten geri alınabileceğine ilişkin net bir tahmin yürütmenin mümkün olmadığını, bunun zor bir savaş olduğunu belirtti.

Haberler 29.12.2016 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dorrian, AA muhabirinin Musul operasyonunun gidiat, kentin ne zaman alnaca ve koalisyon güçlerinin bu savataki rolü hakkndaki sorularn cevaplad.

Irak ordusu ve Pemerge güçlerinin 17 Ekimde balatt, uluslararas koalisyonun da destek verdii Musul operasyonunun kentin dou bölgelerinde devam ettiini kaydeden Dorrian, Musulun dousu ve tamamnn kesin ve doru bir ekilde ne zaman geri alnacann tahmin edilmesi çok zor. ifadesini kulland.

Musulu kurtarma operasyonunun bir yar olmadn vurgulayan Dorrian, ABD ordusu dahil, yeryüzündeki tüm ordular için zor bir sava nitelii tayor. deerlendirmesinde bulundu.

Kent içinde ve çevre bölgelerde bulunan DEA militanlarnn Irak güvenlik güçleri tarafndan kuatma altna alndn hatrlatan Dorrian, Evet çetin bir çatma var. Ancak sahadaki gerçekliklerin de unutulmamas gerekiyor. DEA, tamamen kuatlm durumda. Ar silahlar ve hava saldrlaryla her gün DEA hedefleri vuruluyor. (Örgütün) Yeniden güç kazanmas ve lojistik destek almas söz konusu deil. dedi.

Koalisyon güçlerinin Türkmenlerin yaad Telafer kentini kuatma altna alan ii milis gücü Hadi abiye hava destei salayp salamadna ilikin soruya, Dorrian, Telafere yakn bölgedeki Hadi abi güçlerine dorudan destek salamyoruz. Ancak o bölgede hareket eden Irak ordusuna destek veriliyor. Irakta tespit edilen DEA hedeflerine yönelik hava saldrlarmz sürecek. yantn verdi.

Dorrian yaklak iki ay önce balayan ancak durduu iddia edilen Musulun dousundaki operasyonun ne zaman balayaca sorusunu ise Irak güvenlik güçlerinin kendilerinin belirledii bir tarihte saldrlarn hzlandracaklarna inanyoruz. Operasyonun akbeti ve güvenlii için bu hzlandrma sürecinin ne zaman balayaca bilgisini paylaamayacaz. eklinde cevaplandrd.

Dorrian, koalisyon güçlerinin Musul operasyonunda oynad rol hakknda ise unlar söyledi:

Koalisyon güçlerinin Musul operasyonundaki rolü, kenti kurtarmaya çalan Irak güvenlik güçlerine danmanlk ve destek verme eklinde gerçekleiyor. Koalisyon güçleri, özellikle komutanlara danmanln yan sra, istihbarat paylam, gözlem, keif ve lojistik destek salayp hava saldrlaryla da yardmc oluyor. Musulu kurtarma operasyonunun balad 17 Ekimden bu yana koalisyon güçleri DEA hedeflerine 7 bin 500 saldr gerçekletirdi. Bu saldrlarda 108i bomba yüklü 400 araç, 125 tünel, 331 snak, 23 tanksavar, 234 obüs ve havan imha edildi.

Ana Sayfaya Git