Musul çembere alındı

Musul’un doğu yakasından sonra batı kısmını da IŞİD’den almak için harekete geçen Irak güvenlik güçleri örgütün Musul ile Telâfer arasında kullandığı ikmal yolunu ele geçirdi. Böylelikle Musul, Irak ordusunca dört yönden de kuşatılmış oldu.

Haberler 02.03.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklar, Irak güvenlik güçlerinin Musul ile Telfer arasndaki yolu ele geçirdiini söyledi. Daha önce Irak ordusu Musul kent merkezini kuzey, dou ve güneyden olmak üzere 3 yönden kuatmt. Ancak Musulun 60 kilometre batsnda bulunan ve hl IDin elinde olan Telfer ile Musul arasndaki yol örgütün elindeydi.

Ayn kaynaklar, ordunun 9. tümenin Musul kentinin batdan girii olan am Kap bölgesine ulatn ve Telfere giden yollar kestiini belirtti.

çEMBERE ALINDI

Kaynaklar, güvenlik güçleri ile ID arasndaki çatmalarn kentin batsndaki Vadi Hacar bölgesinde younlatn söyledi.

Örgütün kesin nianclarnn, ordunun ilerleyiini yavalatt da belirtiliyor.

Irak güvenlik güçleri, Musulun IDden kurtarlmas için 17 Ekim 2016da askeri operasyon balatmt. Ordu birlikleri 24 Ocak 2017de kentin dou yakasnda denetimi salamt. Irak Babakan Haydar badi 19 ubat 2017de Dicle Nehrinin ikiye böldüü kentin bat yakasnn da örgütten geri alnmas için askeri operasyon balatldn duyurmutu. ID, Musul kentini Haziran 2014te ele geçirmiti.

Ana Sayfaya Git