Musul'da katliam yaşanıyor

Irak İnsan Hakları İzleme Merkezi, Musul kent merkezinin batı yakasındaki çatışmalarda sivil ölümlerinde korkunç derecede artış olduğunu belirtti.

Haberler 16.03.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak nsan Haklar zleme Merkezi, Musulun batsndaki çatmalarda sivil kayplarn son derece artt uyarsnda bulundu.

nsan Haklar zleme Merkezi tarafndan yaplan yazl açklamada, Musul kent merkezinin bat yakasndaki çatmalarda hayatn kaybeden sivillerin says korkunç derecede art gösteriyor. Bununla birlikte çatmalarn iddetlenmesiyle birlikte evlerinden olan birçok sivil ise snmac kamplarna gidiyor. ifadeleri kullanld.

ÖLÜMLER KORKUNç DERECEDE ARTTI

Açklamada uluslararas koalisyon güçlerinin hava saldrs sonucu terör örgütü DEAn hedeflerinin vurulmaya çalld bat yakasnn iç kesimindeki Faruk Mahallesinde 29 sivilin öldüü kaydedildi.

Açklamada, Bat yakasndaki bir kaynaktan elimize geçen bilgi, göre imdiye kadar 439 sivilin hayatn kaybettiini gösterirken, dier bir kaynak da ise bu saynn 700 olduunu belirtti. DEAn elinde tuttuu bölgelerden gelen bilgilerin doruluunu teyit etmek zor. ifadesi kullanld.

Irak Babakan Haydar el badi, 19 ubatta Musul kent merkezinin bat yakasnn geri alnmas için askeri operasyonun baladn duyurmutu.

Ana Sayfaya Git