Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Irak ordusunun, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında şu ana kadar kentteki 186 mahalleden 58'inde kontrolü sağladığı bildirildi.

Haberler 10.01.2017 - 08:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Ortak Operasyonlar Komutan Talip igati, Musul kentinde düzenledii basn toplantsnda, Terör örgütü DEA ile mücadele eden güvenlik güçlerimiz, operasyonun balad tarihten bu yana kent merkezinde 58 mahalleyi geri ald. dedi.

Güvenlik güçleri arasnda tam koordinasyon olduuna dikkati çeken igati, Kentin dou bölgesinde ciddi ilerlemeler kaydettik. Musulun her iki yakasn birbirine balayan noktalarda en ksa zamanda kontrolü salayacaz. diye konutu.

MUSUL OPERASYONU

igati, kentteki sivillerin zarar görmemesi için güvenlik güçlerinin çok dikkatli bir ekilde hareket ettiini belirterek, terörle mücadelede halk ve emniyet güçlerinin dayanma halinde olduunu dile getirdi.

Ninova Operasyonlar Komutan Korgeneral Abdulemir Reid Yarullah dün yapt açklamada, orduya bal Terörle Mücadele Biriminin, Dicle Nehrinin kysna kadar ilerlediini ve nehir üzerindeki dördüncü köprünün dou ksmnda kontrolün salandn duyurmutu.

Irak ordusu ile Pemerge güçlerinin koordinasyonuyla 17 Ekim 2016da balatlan Musulu DEAtan kurtarma operasyonuna, ABD öncülüündeki uluslararas koalisyon güçleri de havadan destek veriyor. Operasyonun balamasnn üzerinden iki aydan uzun süre geçmesine ramen kentin sadece dou bölgesinde ilerleme kaydedilirken batsnda ise henüz herhangi bir operasyon gerçeklemedi.

Ana Sayfaya Git