Myanmar ordusunun hava saldırıları nedeniyle yüzlerce kişi Tayland’a kaçtı

Myanmar ordusunun etnik silahlı grupların kontrolündeki bir kasabaya hava saldırısı düzenlemesinin ardından yüzlerce kişinin Tayland’a kaçtığı bildirildi.

Haberler 25.12.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul

Myanmar ordusu ve darbe kart etnik silahl gruplar arasndaki çatmalar devam ederken ordu güçleri, Karen Ulusal Birlii (KNU) güçlerinin kontrolündeki Lay Kay Kaw kasabasna hava saldrs düzenledi.

Yerel yetkililerin ve bölge sakinlerinin verdii bilgilere göre, Myanmar ordusunun ar top at ve hava saldrlar nedeniyle yüzlerce Myanmarl nehri geçerek Taylanda kaçmak zorunda kald.

çatmalar nedeniyle geçen hafta da 2 bin 500 köylü Tayland tarafndaki Mae Sot bölgesine kaçmak zorunda kalmt.

Bölgedeki iddetli çatmalar her geçen gün artyor. Silah, bomba, sava uçaklarnn seslerinin Tayland tarafndan duyulabildii ve patlamalarn iddetiyle evlerin salland aktarld.

KNU, geçen günlerde Birlemi Milletlerden (BM) Myanmar ordusunun hava saldrlarn durdurmak için Kayin eyaletini uçua yasak bölge ilan etmesini talep etmiti.

Myanmarda ordunun ubatta seçilmi yönetimi devirip iktidar ele geçirmesinden bu yana darbe kart silahl etnik gruplarla güvenlik güçleri arasnda ciddi çatmalar yaanyor.

KNU güçleri, 1,6 milyon insann yaad dalk dou bölgesi için otonomi talebinde bulunan silahl etnik gruplardan biri olarak biliniyor.

Ana Sayfaya Git