Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet

İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu uluslararası toplumun harekete geçmesini istedi

Haberler 15.07.2012 - 10:42 Son Güncelleme : 15.07.2012 - 10:42

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Myanmar;daki Rohingya Müslümanlarına yönelik olarak bir süredir devam eden şiddet olaylarını kınayarak, uluslararası topluma kayıtsız kalmayın çağrısında bulundu. İhsanoğlu, Myanmar Cumhurbaşkanı’na ve muhalif lider Suu Çii’ye de bir mektup gönderdi.

İhsanoğlu, Myanmar;daki Rohingya Müslümanlarına yönelik süren şiddet olayları için uluslararası toplumun harekete geçmesini isteyerek, uluslararası topluma kayıtsız kalmayın çağrısında bulundu.

MÜSLÜMANLARA KARŞI ŞİDDET

İİT’den alınan bilgiye göre İhsanoğlu, Myanmar Cumhurbaşkanı Thein Sein ve Nobel ödüllü muhalefet lideri Aung San Suu Çi’ye gönderdiği mektupta, Myanmar;daki demokratikleşme süreci bağlamında Rohingya Müslümanlarının demokratik haklarının korunması ve şiddetin durdurulmasına yönelik önlemlerin alınması için yerel makamların sorumluluklarına sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizdi.

İhsanoğlu;nun ayrıca, Haziran ayı sonunda Çin;e yaptığı resmi ziyarette, Myanmar;la özel ilişkilere sahip olması nedeniyle Çin yönetiminden konuya yakın ilgi göstermesini istediği öğrenildi.

Bu arada, Rohingya Müslümanlarının liderinin yakın zamanda İİT Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Sekreter’le görüşmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır