NATO Genel Sekreteri Türkiye'den özür diledi

Uluslararası Güvenlik Formu için Kanada'da bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik, NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg ile bir araya geldi.

Haberler 19.11.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanadada düzenlenen Halifaks Güvenlik Forumunda NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg ve AB Bakan Ömer çelik bir araya geldi. Forumdan önce gerçekleen görümede Bakan çelik, NATO tatbikatndaki skandal ile ilgili olarak Türkiyenin tepkisini bir kez daha NATO Genel Sekreterine iletti. Tepkilerin ardndan Stoltenberg, konuyla ilgili olarak NATO adna Türkiyeden özür diledi.

ÖZÜR DLEND

Kanadann Halifax kentinde gerçekleen forumda NATO tatbikatnda Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann düman liderler listesinde gösterilmesi, forumun ilk oturumunda yer ald. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg forumda olay sonradan örendiini, olayn bir hata olduunu ve konu kendisine intikal edilir edilmez sorumlu kiinin görevinden alndn söyledi. Olayn ardndan derhal bir yazl açklama yaptn belirten Stoltenberg, Türkiye Dileri Bakan Mevlüt çavuolunu aradn ve Genelkurmay Bakan ile Halifaksda görüerek basn açklamasndaki hususlar kendisine tekrarladn belirtti.

Forumdaki konumasnda Türkiyenin anahtar bir müttefik olduunun altn çizen NATO Genel Sekreteri, Türkiyenin sadece NATO için deil, tüm komu bölgeler için önemli bir rol oynadn vurgulad.

Ana Sayfaya Git