NATO ile sorun yok

"S-400'ler NATO'ya yönelik bir sorun teşkil etmiyor"

Haberler 31.07.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Rusyadan S-400 hava savunma sisteminin alnmasna ilikin, S-400ler NATOya yönelik bir sorun tekil etmiyor. Türkiye birçok alanda NATOnun faaliyetlerine katk salyor. dedi.

Taylandn bakenti Bangkokta düzenlenen 52. Güneydou Asya Uluslar Birlii (ASEAN) Dileri Bakanlar Toplants kapsamnda Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov ile görümesinin ardndan Rus basnnn sorularn yantlayan Bakan çavuolu, Suriyedeki iç savaa siyasi çözüm araylar kapsamnda Nur Sultanda austos aynda düzenlenecek görümeye ve Türkiyenin NATO ile ilikilerine dair deerlendirmelerde bulundu.

SORUN TEKL ETMYOR

çavuolu, 1 ve 2 Austosta Kazakistann bakenti Nur Sultanda yaplacak görümelerde kritik meseleleri ele alacaklarn belirterek Soukkanll korumal ve siyasi sürece daha fazla itina göstermeliyiz. Anayasa Komitesinin kuruluunu da müzakere edeceiz. Komitenin kuruluunu ilan etmek için birlikte çalyoruz. diye konutu.

Türkiyenin S-400 almnn ardndan NATO ile ilikilerde bir sorun olup olmadna yönelik soruya ise çavuolu, NATO ile bir sorunumuz yok. Genel sekreterinin ve yardmcsnn S-400lere ilikin açklamalarndan da anlalaca üzere, S-400ler NATOya yönelik bir sorun tekil etmiyor. Türkiye birçok alanda NATOnun faaliyetlerine katk salyor. Bu mesele hiçbir NATO zirvesinde gündeme getirilmedi. cevabn verdi.

çavuolu, S-400 almnn Türkiye-NATO ilikilerinden çok Türkiye-ABD ilikilerini ilgilendiren bir mesele olduunun altn çizdi.

Ana Sayfaya Git