NATO Özür Diledi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "NATO'nun Norveç, Stavanger kentinde bulunan Ortak Harp Merkezi'nin gerçekleştirdiği tatbikat sırasında vuku bulan olaylar hakkında bilgilendirildim. Meydana gelen hatadan dolayı özür diliyorum. Olaylar, tek bir kişinin eylemlerinden kaynaklanıyor ve NATO'nun görüşlerini yansıtmıyor"

Haberler 18.11.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATOnun Norveçteki Trident Javelin tatbikatnda yaananlardan haberdar olduunu belirterek, Meydana gelen hatadan dolay özür diliyorum. açklamasnda bulundu.

Stoltenberg, NATOnun Ortak Harp Merkezinde gerçekleen tatbikatta meydana gelen skandala ilikin yazl açklama yapt.

Açklamada, Stoltenberg ,NATOnun Norveç, Stavanger kentinde bulunan Ortak Harp Merkezinin gerçekletirdii tatbikat srasnda vuku bulan olaylar hakknda bilgilendirildim. Meydana gelen hatadan dolay özür diliyorum. Olaylar, tek bir kiinin eylemlerinden kaynaklanyor ve NATOnun görülerini yanstmyor. ifadelerini kulland.

- NATO çalan deil

Skandala neden olan kiinin annda görevinden alndn ve kii hakknda soruturma balatldn bildiren Stoltenberg, Bu kii, NATO çalan deildir. Norveç tarafndan görevlendirilen sözlemeli sivil bir memurdur. Bundan sonra bu kii hakknda olas cezalandrma karar Norveç yetkilileri tarafndan verilecektir. deerlendirmesinde bulundu.

Stoltenberg, Türkiye, NATO için deerli bir müttefiktir ve ittifakn güvenliine önemli katklarda bulunur. vurgusunu yapt.

Ana Sayfaya Git