NATO, Rusya'nın Libya'daki faaliyetlerini yakından takip edecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerin Rusya'nın Libya'da artan faaliyetlerinden endişe duyduğunu, durumu yakından takip edeceğini söyledi.

Haberler 24.06.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Stoltenberg, German Marshall Fund adl düünce kuruluunca düzenlenen Brüksel Forumu adl programda konutu.

Türkiye ve Fransa arasnda gemi tacizi iddialar ile Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun, NATOnun beyin ölümü gerçekleti açklamasnn sorulmas üzerine Stoltenberg, ittifak üyeleri arasnda görü ayrlklar olmasnn olaan bir durum olduuna dikkati çekti.

Stoltenberg, Ancak NATO üyeleri, Rusyann Libyada artan mevcudiyetinden endie duyulmas gerektii konusunda hemfikir. dedi.

Rusyann Libyada sava uçaklar ve yabanc savaçlarla artan askeri kabiliyetleri ile genel anlamda Dou Akdenizdeki tutumunun NATO nezdinde rahatszlk yarattnn altn çizen Stoltenberg, Durumun çok yakndan takip edilmesi ve istihbarat paylam yaplmas gerektii görüünü paylayoruz. ifadesini kulland.

- Siyasi çözüm bulunmas konusunda hemfikir

Stoltenberg, Müttefikler ayn zamanda Libyada Birlemi Milletler (BM) öncülüünde siyasi çözüm bulunmas konusunda da hemfikir. açklamasnda bulundu.

Türk donanmasnn Fransz gemisini taciz ettii iddialarna ilikin ise Stoltenberg, ddialar, iki NATO üyesini ilgilendiriyor. Söz konusu iki NATO üyesinin olayn nasl gerçekletiine ilikin çok farkl görüleri bulunuyor. Bu nedenle NATO askeri yetkilileri, olayn detaylarn netletirmek için çalma yürütüyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git