NATO zirvesi öncesi kritik randevu

11-12 Temmuz'da Litvanya'ın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde İsveç ve Türkiye üst düzey bir toplantı gerçekleştirecek.

Haberler 28.06.2023 - 11:56 Son Güncelleme : 28.06.2023 - 11:56

İsveç ve Türkiye heyetlerinin gelecek hafta görüşmesi bekleniyor. Belçikanın başkenti Brükselde gerçekleştirilecek toplantıda Türk heyetine Dışişleri Bakanı Hakan Fidanın başkanlık etmesi bekleniyor.
Heyette ayrıca, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif çağatay Kılıç ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalının da bulunacağı belirtiliyor.
Önümüzdeki hafta gerçekleştirilmesi beklenen toplantıda 2022 Madrid Zirvesinde mutabık kalınan taahhütler ve bu taahhütlerin uygulamaları gözden geçirilecek.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg toplantının amacının İsveçin NATOya katılımını tamamlama konusunda ilerleme kaydetmek olduğunu belirtmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Stoltenberge son telefon görüşmesinde, PKK yanlıları İsveçte serbestçe eylem düzenlemeye devam ettikçe yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamının olmadığı belirtmişti.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git