Netanyahu: Esed ile sorunumuz yok

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu: "İsrail, Esed'in Suriye'deki varlığına karşı değil. Ancak İsrail, rejim ordusu da dahil olmak üzere kim yaparsa yapsın her türlü ihlale karşı sınırlarını korumaya devam edecektir"

Haberler 13.07.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail Babakan Binyamin Netanyahu, Suriyedeki rejim lideri Bear Esed ile sorunlarnn olmadn söyledi.

srail basnndaki haberlere göre Netanyahu, resmi ziyaret gerçekletirdii Rusyann bakenti Moskovadan ayrlrken gazetecilere Suriyedeki son gelimelere ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Ülkesinin Suriyenin iç ilerine müdahil olmak istemediini, geçmite de bu yönde herhangi bir giriimlerinin olmadn dile getiren Netanyahu, ran, Hizbullah ve DEAn Suriyedeki varlndan rahatsz olduklarn belirtti.

srail ordusunun, dün bir insansz hava aracnn srail hava sahasn ihlal etmesinin ardndan rejime ait 3 askeri hedefin vurulmasna deinen Netanyahu, ülkesinin snrlarn korumaya devam edeceini vurgulad.

Netanyahu, Esed rejimi ile herhangi bir sorunlarnn olmadn ve 40 yl akn süredir igal altndaki Golan Tepelerine Suriye tarafndan tek mermi bile atlmadna iaret ederek, srail, Esed rejiminin Suriyedeki varlna kar deil. Ancak srail, rejim ordusu da dahil olmak üzere kim yaparsa yapsn her türlü ihlale kar snrlarn korumaya devam edecektir. dedi.

srail Babakan Netanyahu, dün Moskovada Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile bir araya gelmiti.

Son alt ayda üçüncü defa bir araya gelen iki liderin görümesinin ana gündemini Suriyedeki son gelimeler ve rann Suriyedeki varlnn oluturduu dile getiriliyor.

Görümede Netanyahu, Putine rann Suriyeden ayrlmas gerektii ve srailin her türlü ihlale kar snrlarn korumaya devam edecei mesajlarn vermiti.

Ana Sayfaya Git