Netanyahu'dan Esed'e tehdit

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Suriye’deki iç savaşa müdahale etmediğini belirterek, “Şimdi savaş hemen hemen bitmişken İran’ı mı davet ediyor? Artık dokunulmaz değil. Ateş açarsa, kuvvetlerini yok ederiz.” dedi.

Haberler 08.06.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa turunun sonunda geldii Londrada düünce kuruluu Policy Exchangede konuan Netanyahu, Suriyedeki durumu ve rann bu ülkedeki varlyla ilgili deerlendirmelerde bulundu.

Esed unu dikkate almal: Korkunç iç sava devam ederken srail müdahale etmedi. ifadesini kullanan Netanyahu, imdi sava hemen hemen bitmiken ran m davet ediyor? Artk dokunulmaz deil. Ate açarsa, kuvvetlerini yok ederiz. diye konutu.

- Tazyikli suyu, göz yaartc gaz denedik

srail güvenlik güçlerinin Büyük Dönü Yürüyüü srasnda Filistinli göstericiler üzerine niçin gerçek mühimmat ile ate açtnn sorulmas üzerine de Netanyahu, Tazyikli suyu denedik, göz yaartc gaz denedik, hiçbiri ie yaramad. yantn verdi.

Gelecekte muhtemelen daha iyi bir yöntem bulacaklarn belirten Netanyahu, iddet veya çatma, en son istediimiz ey. ifadesini kulland.

Bir dinleyicinin niçin gerçek mühimmat kullandklar sorusunu srarla yinelemesi üzerine Netanyahu, Baka yollar denedik. e yaramyor. Hamas onlarn ölmesini istiyor. dedi.

Filistinlilerin srail devletini tanmay kabul etmemelerini bar salanamamasnn nedeni olarak gösteren Netanyahu, iki devletli çözümle ilgili olarak da Filistinliler kendilerini yönetecek bütün yetkilere sahip olmal ancak bizi tehdit edecek güce sahip olmamal. deerlendirmesinde bulundu.

- Büyük Dönü Yürüyüü

Gazzedeki Filistin Salk Bakanl, 30 Martta balayan Büyük Dönü Yürüyüü gösterilerinde 13ü çocuk, 2si salk görevlisi ve 2si gazeteci olmak üzere 120den fazla Filistinlinin srail askerleri tarafndan ehit edildiini, 7 bin 451i gerçek mermiyle olmak üzere, 13 bin 672 Filistinlinin yaralandn duyurmutu.

Filistinliler, Toprak Gününün 42. yl nedeniyle 30 Marttan bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda Büyük Dönü Yürüyüü ad altnda barçl eylemler düzenliyor.

srail askerleri ise sürgün edildikleri topraklarna geri dönmeyi ve 2006dan beri Gazzeye uygulanan hukuksuz ablukann kaldrlmasn talep eden sivil halkn üzerine gerçek mermilerle ate açyor.

Netanyahu pazartesi günü çkt Avrupa turu kapsamnda Almanya ve Fransann ardndan dün geldii Londrada ngiltere Babakan Theresa May ve Dileri Bakan Boris Johnson ile bir araya gelmiti.

Netanyahunun, ran nükleer anlamasna ballklarn ilan eden üç ülkeyi ABDyi izleyerek anlamadan çekilmeye ikna etmeye çalt belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git