O sanıklara idam!

Barzani'nin, "Şahsıma karşı yapıldı" dediği İmam cinayetinin sanıklarına idam cezası.

Haberler 05.05.2017 - 07:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Bakan Mesut Barzaninin, ahsma kar yapld dedii imam Dr. Hoyar smail cinayetinin iki san idam cezasna çarptrld. Cezann Barzani tarafndan imzalanmas ile sanklarn infaz edilecei belirtildi.

Erbil kentinde 22 Kasm 2016 tarihinde evinin önünde urad silahl saldrda yaamn yitiren Irak Kürdistan slami Birlik (Yekgrtu) kurucu üyesi ve cami imam Dr. Hoyar smaili öldürdükleri iddiasyla cinayetten 5 gün sonra yakalanan iki kiinin yargland davada bugün karar çkt. Erbil Ceza Mahkemesi yarglama sonucunda imam smaili öldüren ve ona yardm eden iki kiiye idam cezas verdi.

Gözaltna alndktan ve mahkemeye çakrlana kadar iki sann yaknlarnnda kendilerini ziyaret etmedii ve sahip çkmadklar belirtildi. Kürt sitelerinde yer alan habere göre, durumay izleyen Dr. Hoyar smailin yaknlar duruma çknda gözya dökerken, adaletin tecelli ettiini söyledi. mahkemenin verdii idam kararnn, Bölge yönetimi bakan Mesut Barzani tarafndan imzalanmas halinde gerçekletirilecei belirtildi.

BARZAN AHSIMA KARI YAPILDI DEMT

Dr. Hoyar smailin öldürülmesi üzerine Bölhgesel Kürt yönetimi Bakan Mesut Barzani yapt konumada, Hoyar hocann ehit edilmesi, lml ve birlikteliin sesinin ehit edilmesidir. Bu insanlk d eylem herkese kar ve özellikle ahsma kar yaplmtr. Bir din alimine yaplan bu saldrnn peini brakmayacaz demiti.

Ana Sayfaya Git