Obama, Suudi Veliaht Prens Salman ile görüşecek

ABD Başkanı Barack Obama’nın, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve aynı zamanda ikinci veliaht prensi olan Muhammed bin Salman ile yarın görüşeceği bildirildi.

Haberler 16.06.2016 - 22:27 Son Güncelleme : 16.06.2016 - 22:27

WASHINGTON (AA) ABD Başkanı Barack Obamanın, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve aynı zamanda ikinci veliaht prensi olan Muhammed bin Salman ile yarın görüşeceği bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Eric Schultz, ABD Başkanlık uçağı Air Force Oneda gazetecilere yaptığı açıklamada, Obamanın, başkent Washingtonda temaslarda bulunan Suudi Arabistan ikinci veliaht prensi Muhammed bin Salman ile yarın bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

Görüşmenin Beyaz Sarayda yapılacağını ifade eden Schultz, görüşmenin Obama ile Salmana, Suriye ve Yemen konusunun yanı sıra terör örgütü DAEŞe karşı yürütülen kampanyada ABDnin, Suudi Arabistanla işbirliğini ele alma imkanı sunacağını kaydetti.

Schultz, Suudi yetkilinin bugün de Beyaz Sarayda ABD Hazine Bakanı Jack Lew ve Enerji Bakanı Ernest Monizin hazır bulunacağı Obamanın Ulusal Ekonomik Konseyi ile bir araya geleceği bilgisini paylaştı.

Muhammed bin Salman, ABDdeki temasları kapsamında bugün erken saatlerde Pentagonda ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile bir araya gelmişti.

Ana Sayfaya Git