Ölenlerin sayısı yükseldi

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten itibaren devam eden saldırılarının ardından ateşkese varılan Gazze Şeridi'nde, son 24 saatte 14'ü İsrail'in yeni saldırılarında ölen, 15'i enkaz altından çıkarılan 29 Filistinlinin naaşı hastanelere nakledildi.

Haberler 16.03.2025 - 15:15 Son Güncelleme : 16.03.2025 - 15:15

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ile Hamas arasında 19 Ocakta varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasının ardından İsrail ordusunun saldırıları sonucu ölenler ve yaralananlarla ilgili son bilgileri paylaştı.

Son 24 saatte hastanelere 29 kişinin cansız bedeni ile 51 yaralının getirildiği aktarıldı.

İsrailin ateşkese rağmen düzenlediği saldırılarda 14 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin cenazesinin de enkaz altından çıkarıldığı belirtildi.

İsrailin Gazze Şeridine 7 Ekim 2023ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 48 bin 572ye, yaralıların sayısı ise 112 bin 32ye çıktı.

İsrail, Hamas ile varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasına rağmen Gazzede ateşkesi sık sık ihlal ediyor.

Ana Sayfaya Git