Ölü sayısı artıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde en az 432 kişinin yaşamını yitirdiği Kermanşah eyaletini ziyaret ederek depremzedelere destek sözü verdi.

Haberler 15.11.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran resmi haber ajans RNAnn haberine göre, depremin en çok hissedildii Irak snrndaki Kermanahta en az 432 kii hayatn kaybederken, 7 bin 817 kii de yaraland.

ran Cumhurbakan Hasan Ruhani, Irak-ran snrnda meydana gelen 7,3 büyüklüündeki depremde en az 432 kiinin yaamn yitirdii Kermanah eyaletini ziyaret ederek depremzedelere destek sözü verdi. Depremde en çok can kaybnn yaand Serpulzehab kentinde halka hitap eden Ruhani, depremde yklan evlerin yeniden inas için karlksz yardmlarn yannda uzun vadeli kredinin de devlet tarafndan salanacan söyledi.

Ruhani, hasar tespit heyetinin bugün oluturularak, bölgenin yeniden imar için gerekli bütçe çalmalarna ivedilikle balanaca sözünü verdi.

ran Cumhurbakan Ruhani, Yklan yerlerin bir ksm eski, bir ksm da devlet tarafndan yaptrlan yeni binalard. Binalarn neden ykldna dair gerekli incelemeler yaplacak. Yapm esnasndaki sorunlar ve eksiklikler aratrlacak. Hükümet, bu konunun kesinlikle takipçisi olacak, kusuru olanlar belirlenecek ve halka bildirilecek. ifadelerini kulland.

-Arama kurtarma çalmalarnda sona yaklald

Öte yandan, ran Kzlay Arama Kurtarma Birimi Bakan Murtaza Selimi, depremden etkilenen bölgelerde, arama kurtarma çalmalarnn sona doru yaklatn söyledi.

Selimi, Depremden etkilenen bölgelerde göçük altnda kimsenin kalmadn düünüyoruz. dedi.

Gda ve çadr skntsnn yaandn aktaran yetkililer, bölgede 536 köyde hasar meydana geldiini,12 bin civarnda evin tamamen ykldn, en az 70 bin kiinin evsiz kaldn belirtiyor.

Irak-ran snrnda pazar akam merkez üssü Irakn Halepçe ilçesi olan 7,3 büyüklüünde deprem meydana gelmiti.

Ana Sayfaya Git