Ölüm yolunda 'Barış Yürüyüşü' başladı

Srebrenitsa soykırımından kurtulmak isteyen Boşnakların orman yolundan Tuzla'ya ulaşmak için kullandığı güzergahta düzenlenen "Barış Yürüyüşü" Nezuk kasabasından başladı.

Haberler 09.07.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Srebrenitsa soykrmndan kurtulmak isteyen Bonaklarn orman yolundan Tuzla ehrine ulamak için kulland güzergahta düzenlenen Bar Yürüyüü binlerce kiinin katlmyla Nezuk kasabasndan balad.

Avrupada kinci Dünya Savandan sonra yaanan en büyük insanlk trajedisi olarak nitelendirilen ve 8 binden fazla Bonak sivilin katledildii soykrmn 24. yl etkinlikleri kapsamnda düzenlenen yürüyü, üç gün boyunca sürecek.

Halk arasnda ölüm yolu olarak da bilinen güzergahta düzenlenen yürüyüe bu yl 5 binin üzerinde gönüllü katlyor.

Srebrenitsa Anma Törenleri Organizasyon Kurulu Bakan Hamdija Fejzic, yapt açklamada, Bar Yürüyüünün uluslararas bir etkinlik haline geldiini vurgulad.

Yürüyüe katlanlardan 23 yandaki Haris Beganovic de bu yl 14. kez Bar Yürüyüüne katld belirterek, kendisini en derinden etkileyen noktann toplu mezarlar olduunu söyledi.

Bar Yürüyüüne Türkiyeden katlan bir grup da soykrm kurbanlarn anmak ve Bonaklarn yannda olduklarn göstermek için buraya geldiklerini ifade etti.

Yürüyü 10 Temmuzda sona erecek

Nezuk kasabasndan soykrm kurbanlar için dua ederek yürüyüe balayan gönüllüler, 1995te Bonak sivillerin kulland orman yolunda 100 kilometreden fazla yol katedecek. Katlmclar, 10 Temmuzda Potoçari Ant Mezarlna ulaacak.

Bu yl 15inci kez düzenlenen yürüyü kapsamnda, katlmclar her gün yaklak 35 kilometre yol yürüyecek.

Srebrenitsa soykrmnn 24. yl dönümünde bu yl 11 Temmuzda 33 soykrm kurban daha Potoçari Ant Mezarlnda topraa verilecek.

Ant mezarlkta u anda 6 bin 610 soykrm kurbannn mezar bulunuyor.

Aradan geçen 24 yla ramen hala binin üzerinde kurbann cesedine ise hala ulalamad.

Ana Sayfaya Git