Onlarca fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İsrail polisi eşliğindeki onlarca fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Haberler 18.06.2023 - 12:37 Son Güncelleme : 18.06.2023 - 12:37

Filistin resmi haber ajansı WAFAya göre, Yahudi yerleşimciler, İsrail polisinin koruması altında Meğaribe Kapısından Harem-i Şerife girdi.

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksanın avlusunda kışkırtıcı şekilde tur atıp ayinler düzenlerken, İsrail polisi de Filistinlilerin Harem-i Şerife girişini kısıtladı ve bir kısmını gözaltına aldı.

- Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor

Mescid-i Aksa ve Kudüsteki vakıflar, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994te imzalanan barış anlaşmasına göre, Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksayı ziyaret eden Yahudiler, 2003ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden İsrailin tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

İsrail makamlarının bu kararını tanımayan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğini ihlal edici bu tür girişleri baskın olarak nitelendiriyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüste bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetus Sahra Camisinin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Mescid-i Aksada kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Ana Sayfaya Git