Ordu ikiye böldü!

Suriye'nin başkenti Şam'ın isyancıların kontrolündeki Doğu Guta'da son dakika gelişmesi yaşandı. Suriye ordusunun, batıdaki askerlere 1 kilometre kadar yaklaştığı, bunun da isyancıların kontrolündeki alanın ortadan ikiye bölünmesi anlamına geldiği söylendi.

Haberler 09.03.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye iç savanda gözlerin çevrildii Dou Gutada stratejik bir gelime yaand. Suriye ordusunun, muhaliflerin elindeki Dou Gutay ortadan ikiye yard belirtildi.

Reuters ajansnn rejim yanls askeri bir komutana dayandrd haberinde, ismi açklanmayan komutan, bölgenin dousundan ilerleyen Suriye ordusunun, batdaki askerlere 1 kilometre kadar yaklatn, bunun da isyanclarn kontrolündeki alann ortadan ikiye bölünmesi anlamna geldiini söyledi.

ORDU KYE BÖLÜNDÜ

amn Dou Guta mahallesindeki isyanc gruplardan Faylak el Rahmann sözcüsü Wael Alwan ise Reutersa stanbuldan yapt açklamada, bu gelimeyi yalanlad.

Suriye ordusunun kuatmasnda olan bölgede art arda sivil ölümü haberi geliyor. Birlemi Milletler Güvenlik Konseyindeki (BMGK) atekes karar da bölgedeki çatmalarn iddetlenmesi üzerine alnmt.

Londra merkezli Suriye nsan Haklar Gözlemevi de dün gece Dou Gutann ikiye bölündüünü duyurmutu.

Ana Sayfaya Git