Ortadoğu konuşuldu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Görüşmede bölgesel konular ile terörle mücadelede iki ülkenin karşılıklı kararlılıklarına değinildi. Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Haberler 09.02.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 45 dakika süren görümede Türkiye ve ABDnin müttefik iki ülke olduu vurgulanarak Trumpn, terör örgütü DAEe kar sürdürdüü mücadelede Türkiyeye desteini ifade ettii bildirildi. Görümede Cumhurbakan Erdoann ise Trumpa bakanlk görevinde baar dileklerinde bulunduu belirtildi. Bölgesel konular ile terörle mücadelenin geni olarak ele alnd telefon görümesine dair Cumhurbakanl basn merkezi tarafndan açklamada u ifadelere yer verildi:

GÖRÜME GERçEKLET

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile ABD Bakan Donald Trump arasnda bir telefon görümesi gerçeklemitir.

Sayn Cumhurbakanmzn ABD Bakan Sayn Trumpa bakanlk görevinde baarlar diledii görümede, Türkiye ve ABDnin her zaman birbirlerine ittifak balaryla bal dost ve müttefik iki ülke olduklar vurgulanmtr.

ki lider, Türkiye ve ABD olarak, terörizmin her türüne kar birlikte mücadeleye devam etme konusundaki kararllklarn teyit etmilerdir.

ABD Bakan Sayn Trump, ülkesinin stratejik orta ve NATO müttefiki olan Türkiyeye desteklerini ifade ederek, DEAa kar sürdürülen mücadeleye ülkemizin yapt tüm katklar memnuniyetle karladklarn belirtmitir.

GÖRÜMENN DETAYLARI

Cumhurbakanl kaynaklarndan alnan bilgilere göre; telefon görümesi son derece olumlu ve samimi bir atmosferde gerçekleti. Yaklak 45 dakika süren görümede müttefiklik ve yakn ibirlii vurgusu ön plana çkt. Terörden arndrlm güvenli bölge, mülteci krizi ve terörle mücadele balklar gündeme geldi. ABD Bakan Trump, Türkiye ile ikili ilikileri gelitirmek ve bölgesel konularda daha yakn ibirlii içerisinde olmak istediklerini söyledi. Cumhurbakan Erdoan, Trumpa bakanlk görevinde baarlar diledi. 15 Temmuz darbe giriimine deinerek ABDnin yeni dönemde FETÖ ile mücadelede Türkiyenin yannda olmasn beklediini söyledi. Erdoan, PKK ile mücadelenin önemine dikkat çekti, ABDnin PYD/YPGye destek vermemesi gerektiini söyledi. ki lider, El-Bab ve Rakkada birlikte hareket edilmesi konusunda mutabk kald. Türkiye-ABD arasnda ekonomik ibirliinin artrlmas için atlacak admlar görüüldü. CIA Direktörü Mike Pompeo, ilk yurtd ziyaretini yarn Türkiyeye gerçekletirecek. Ziyaret kapsamnda Türk yetkililerle PYD ve FETÖ bata olmak üzere gündem maddelerini istiare edecek. Erdoan ve Trump en ksa zamanda görüme konusunda mutabk kald.

Ana Sayfaya Git