ÖSO, ABD'nin "PKK/PYD ile saf tutma" teklifini reddetti

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları, ABD’nin "PKK/PYD'yle beraber Deyrizor operasyonuna katılma" teklifini reddetti.

Haberler 22.09.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD, Suriye-Irak-Ürdün snrna hakim Suriye çölünde destek verdii Megavir Es-Sevra isimli ÖSO grubuna ay banda bölgeden çekilme talimat vermiti.

Grubun Sözcüsü Muhammed Cerrah, ABD öncülüünde kurulan, merkezi Ürdündeki operasyon odasnn (MOC), kendilerine PKK/PYD ile Deyrizor operasyonunda i birlii yapmay teklif ettiini söyledi. Cerrah, SDG ve DEA, Suriye devrimini felce uratan, Esed rejimini ayakta tutan iki dayanaktr. dedi.

Cerrah, PKK/PYD ile ortak hareket etmedikleri için ABDden aldklar destein kesildiine dair iddialarn gerçei yanstmadn belirterek, Koalisyon ile i birlii anlamamz var. Paral asker deiliz. Onlarla düünce ve karar verme konusunda ortaz. ifadelerini kulland.

Deyrizor operasyonuna katlmak için tek artlarnn bamsz hareket etmek olduunu vurgulayan Cerrah, Halka ilenen suçlara ortak olmak istemiyoruz. Rejim ve Rus uçaklar kentte büyük katliamlar iledi. yorumunda bulundu.

- SDG ile rejim ayn gruptandr

Humus, Dera, Süveyde ve Deyrizor illerinin bir ksmn kapsayan ve Badiya olarak bilinen çöl bölgesinde, ÖSOya bal iki etkin gruptan biri olan Ceyul Usudu arkiye Sözcüsü Saed el-Haç da ayn teklifin kendilerine de yapldn dile getirdi.

PKK/PYDnin paravan SDGye güvenmediklerini belirten Haç, SDG ile rejim ayn gruptandr. ÖSO birliklerini PYD ile ibirliine zorlamak, muhaliflerin saflarn bozmak ve uruna çktmz hedefleri ve ilkeleri yok etmeyi hedefliyor. eklinde konutu.

Haç, Deyrizor operasyonu için bamsz olarak bir yol veya taraf bulma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda PYDden bamsz bir ekilde hareket edecek bir formül aryoruz. dedi.

PKK/PYD, ABD desteiyle 9 Eylülde Suriyenin dousunda Irak snrna hakim Deyrizor kentini ele geçirmek için operasyon balatmt.

Ana Sayfaya Git