ÖSO, Afrin için hazır kıta bekliyor

SURİYE’nin Azez kentinde bulunan Özgür Suriye Ordusu güçleri, Türkiye’nin olası Afrin operasyonuna odaklandı. ÖSO güçleri, hazır kıta şekilde beklediklerini ve Türkiye’nin harekatı başlatmasıyla Afrin’in teröristlerden arındırılmasında görev alacaklarını söyledi.

Haberler 19.01.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kilisin karsnda bulunan ve Türkiyenin düzenledii Frat Kalkan Harekat ile çevresindeki terör unsurlarndan temizlenen Azezde, kontrolü elinde bulunduran ÖSO güçleri ile kentte yaayan siviller komu kent olan Afrine olas operasyonun balamasn bekliyor. Türkiyenin balataca operasyona destek olacan açklayan ÖSO bileeni gruplar ise teyakkuz durumunda olduklarn ve kendilerine sinyal verilmesi ile tüm güçlerin PYDye kar savaacan bildirdi.

AZEZ BÖLGESNDE HAZIR KITA

Frat Kalkan Harekat ile yaamn normale dönmeye balad ve altyap yenileme çalmalarnn sürdüü Azezde, son günlerde insanlar Türkiyenin düzenleyecei Afrin operasyonuna odaklanm durumda. Azez sakinleri, komu kent olan Afrine yönelik operasyonu zaman zaman kendilerine yönelik saldr ve tacizin de sona erecek olmasndan dolay desteklediklerini ifade etti. ç savan ardndan rejim veya terör örgütlerinin basksyla terk ettikleri evlerine Frat Kalkan Harekat ile yllar sonra dönen Azez sakinleri, terör örgütü PYDden arndrlmasyla Afrinde de huzurun salanacan ve evlerini terk eden ilçe sakinlerinin kendileri gibi güvenle topraklarna kavuacan belirterek, operasyonu desteklediklerini dile getirdi.

ÖZGÜR SURYE ORDUSU

Cerablus ile Azez arasndaki bölgeye huzuru getiren Frat Kalkan Harekatnda Türkiye tarafndan desteklenen Özgür Suriye Ordusu

bünyesindeki silahl gruplar da Afrine yönelik operasyona hazr olduklarnn mesajn veriyor. ÖSO bileenlerinden olan Ceyel amel grubu, Afrin snrna yakn bölgelerde PYDli teröristlere birkaç yüz metre uzaklktaki kontrol noktalarnn 24 saat güvenliini salyor. Sk sk Afrin bölgesindeki teröristlerin saldrlarn karlk vererek püskürten Ceyel amel grubu üyeleri, Türkiyenin düzenleyecei

harekata hazr olduklarn ifade etti.

BÖLGEDE 8 KONTROL NOKTASI

Ar ve hafif silahlarla Afrin snrndaki kontrol noktalarnda nöbet tutarak olas saldrlar engelleyerek Azezin güvenliini salayan ÖSO üyeleri, ayn zamanda balayacak operasyonda da en ön safta yer almak istiyor. Ceyel amel grubu askeri kanat sorumlularndan Esad Dennun, iç savan ardndan her türlü destei veren Türkiyenin düzenledii Frat Kalkan Harekat ile bölgeye huzur geldiini hatrlatt. Cerablus ile dlib arasndaki bölgede sadece Afrinde PYDlilerin bulunduunu ve bu durumun hem Türkiye hem de kendileri için tehdit olduunu anlatan Dennun, Bu tehdidi ortadan kaldrmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazrz. Biz bulunduumuz Azez snrnda 8 kontrol noktasnda PYDlilerin saldrlarn püskürtüyor, kentimize girmelerini engelliyoruz. Bizim tek isteimiz bu bölgede huzur ve barn tesis edilmesi. Bunun için de bir an önce Afrinin teröristlerden temizlenmesi gerekiyor. Türkiyenin bu yönde düzenleyecei operasyona da gerekli destei veriyoruz, vereceiz. Biz hazrz ve sadece operasyon için görev bekliyoruz. Operasyon balaynca en önde giderek Türk askerleriyle birlikte Afrini teröristlerden kurtaracaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git