ÖSO üyeleri ve Suriyeli mülteciler Lübnan'dan ayrıldı

Hizbullah ile Arsal'daki silahlı gruplar arasındaki ateşkes anlaşması kapsamında, ÖSO'ya bağlı Seraya Ehli'ş-Şam grubu, aileleri ve Suriyeli mültecilerden oluşan kafile 34 otobüs ile bölgeden ayrıldı

Haberler 15.08.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lübnanda bulunan Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bal Seraya Ehli-am grubu üyeleri, aileleri ve Suriyeli mültecilerden oluan kafilenin ülkelerine gitmek üzere Lübnandan ayrld bildirildi.

Lübnan Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, Arsal kasabasnda Hizbullah ile bölgedeki silahl gruplar arasndaki atekes anlamas kapsamnda, Seraya Ehli-am grubu üyeleri, aileleri ve Suriyeli mültecilerden oluan kafilenin 34 otobüs ile bölgeden ayrld belirtildi.

Kafilenin, Lübnan Kzlhaç ile Lübnanl güvenlik birimlerine ait askeri araçlar eliinde am krsalnda yer alan muhaliflerin kontrolündeki Ruheybeye gittii ifade edildi.

Lübnan makamlarndan bölgeden ayrlan silahl kiilerin ve ailelerinin saysna ilikin net bir rakam açklanmazken, Lübnan yerel medyas bölgeden ayrlan silahl kiilerin saysnn 300 civarnda olduunu ve 3 bin mültecinin de otobüslerle bölgeden ayrldn iddia etti.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, anlama kapsamnda ar silahlarn geride brakan ÖSO üyelerinin hafif silahlaryla bölgeyi terk etmesine müsaade edildi.

- Arsal operasyonu

Hizbullah, Lübnann kuzeydousundaki Arsal krsal ile Suriye içinde yer alan Kalamun ve Filita hattndaki silahl gruplardan Heyet Tahrir ama kar 21 Temmuzda Suriye rejiminin de hava desteiyle askeri operasyon balatmt. Seraya Ehli-am grubu, yapt açklama ile çatmalara katlmadn duyurmutu.

Lübnan ordusunun katlmad çatmalar 6 gün sürmü ve 27 Temmuzda atekes ilan edilmiti. Hizbullaha yakn kaynaklar, söz konusu çatmalardaki askeri kayplar hakknda net say vermezken, Heyet Tahrir am çok sayda Hizbullah militannn öldürüldüünü iddia etmiti.

ki grup arasnda varlan anlama kapsamnda Heyet Tahrir am üyeleri ve binlerce Suriyeli mülteci Arsaldan Suriyedeki dlib ehrine giderken, Heyet Tahrir am kaçrd Hizbullah militanlarn serbest brakmt.

Öte yandan Lübnan ordusunun, Suriye snrndaki Ras Baalbek ve El-Kaa kasabalarnn dalk bölgelerindeki DEA mevzilerine yönelik füze ve havan saldrs belli aralklarla artarak devam ediyor.

Ana Sayfaya Git