ÖSO'nun Kürt komutanından Afrin mesajları

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) Kürt komutanı Azad Şabo, Afrin'deki Kürtlerin terör örgütü PYD/PKK'dan kurtulmayı sabırsızlıkla beklediğini, halkın örgütün ihlallerinden bıktığını söyledi.

Haberler 24.01.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSOnun saldr tugay komutanlarndan ve Ceyul Nhbenin (Seçkin Ordu) Sözcüsü abo, operasyon bölgesindeki AA muhabirlerine Afrinde cephe hattndan gönderdii ses kaytlarnda, Biz Kürtüz. Savaçyz. PKKya kar savatk. Onlar Kürt halkn temsil etmezler. Bizim Kürt halk olarak hiçbir etnik grupla sorunumuz yok. diye konutu.

abo, Afrinde 12 yl yaadn belirterek, 2011 ylnda PKK Kürt bölgelerine gelerek halk kandrmaya çalt. Ancak halk onlarn hain ve rejim ile i birlii içerisinde olduunun farkna vard. dedi.

2012 ylnda rejime kar ilk askeri grubu kurduklarn anlatan abo, PKK bize gelerek onlarn saflarna katlmamz istedi. Ama biz onlarn hain olduunu bildiimiz için o yln sonunda onlarla çatmaya girdik. Tel Aran bölgesinde PKK ile çattk ve onlar bölgemizden uzaklatrmay baardk. ifadelerini kulland.

Afrinli Kürtlerin, Kürt unsurlarnn ÖSO ile gelmesini sabrszlkla beklediine dikkati çeken abo, Afrinde halk örgütten kurtulaca günü iple çekiyor. Afrinliler örgütün ilçedeki ihlallerinden ve zorla silah altna alma uygulamalarndan bkm durumda. Örgüt insanlarn özgürlüünü çald. DEA gibi, kim bir laf ederse tutukluyor. Halka basky arttrp, kzlar bile zorla silah altna almaya balaynca, bölgedeki Kürtlerin zulmü balad. diye konutu.

- nallah Kamlya kadar gideceiz

abo, Afrinde Arap ve Türkmenlerin bulunduuna iaret ederek, Tamam Kürt deil. Oradaki herkes PKKdan kurtulmay bekliyor. Afrinli Kürtler PKKya destek vermiyor. Ama orada onlarn kontrolünde yaamaya mecburlar. Afrinde ele geçirdiimiz bölgelerdeki insanlar, onlar PKKnn zulmünden kurtardmz için bizi sevgiyle karlyor. dedi.

Afrindeki terör örgütlerine yönelik harekatn ilerlemesi ile daha güzel günler göreceklerinden emin olduunu belirten abo, Rejim ve DEA ile savatk, imdi de PKK zulmüne kar mücadele ediyoruz. çok ükür Afrinden baladk. nallah Kamlya kadar gideceiz. diye konutu.

abonun TSKnn Zeytin Dal Harekatna ilikin operasyon bölgesinden sosyal medyada yer alan görüntüleri büyük ilgi görmütü.

Muhalifler tarafndan paylalan görüntüde Afrin halkna önemli mesajlar gönderen abo, Bizler topraklarmz PKK çetelerinden temizlemek için geliyoruz. Afrini özgürletirmek için geliyoruz. Halkmz rahat olsun, bizler bölgemizi terör örgütünden kurtarmak için geliyoruz. ifadelerini kullanmt.

abo, PYD/PKKnn Afrin topraklarndaki igaline son vereceklerinden emin olduklarn söylemiti.

- Türkiyenin meru müdafaa hakk

TSK, 20 Ocakta Zeytin Dal Harekatn balattn duyurmutu.

Genelkurmay Bakanlnn açklamasnda, harekatn Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlar ve Birlemi Milletler sözlemesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde, Suriyenin toprak bütünlüüne saygl olarak icra edildii bilgisine yer verilmiti. Açklamada, yalnzca teröristlere ait noktalarn hedef alnd, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildii vurgulanmt.

Harekatn ilk 4 gününde Afrinin bats, kuzeyi ve kuzeybatsndan ilerleyen TSK ve ÖSO, toplam 14 noktay terörden temizledi.

Afrin, Esed rejiminin Temmuz 2012de çatmakszn PYD/PKKya devretmesiyle, örgütün iç sava boyunca en fazla yuvaland alanlardan oldu. Corafi yükseltileri nedeniyle Kilisin merkezi ve Hatayn önemli bölümü Afrindeki örgütün ate menzilinde kalyor. Örgüt uzun yllardr Amanos Dalarn Suriyeden Türkiyeye szmak için kullanyor. PYD/PKK, ayn zamanda Suriyenin kuzeybatsndan Akdenize çkma hedefi için de Afrini önemsiyor. Terör örgütü, Afrin üzerinden Frat Kalkan ve dlib çatmaszlk bölgesini de tehdit ediyor.

Ana Sayfaya Git