Otobüs seferine rağbeti artırdı!

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yaptığı 'bağımsızlık referandumu'nun ardından Irak merkezi hükümetinin, Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarını dış uçuşlara kapatması ve Türkiye'nin iki kente yapılan uçuşları durdurması üzerine, Erbil'e ulaşım sağlayan otobüslere rağbet arttı.

Haberler 13.10.2017 - 08:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Duhok, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük seferlerini daha önce düzenleyen Diyarbakrdaki otobüs firmalar, uçularn iptalinin ardndan sefer saylarn artrd. Erbile yaklak 6 yldr ulam salayan otobüs firmas yetkilisi Ferman Aldan, IKBYdeki referandumun ardndan seyahatte art yaandn belirterek, bölgeye her gün 4 servis yapklarn söyledi.

UçAKLA 45 DAKKA, OTOBÜSLE 11 SAAT

Diyarbakr ile Erbil arasndaki ticari ilikilerin youn olmas, uçularn iptaliyle ulamda da sorun yaanmasna neden oldu. Diyarbakrdan Duhok, Erbil, Süleymaniye ve Kerküke sefer düzenleyen otobüs firmalar, uçularn iptali sonras gelen talepler üzerine sefer saylarn artrd. Diyarbakrdan uçakla yaklak 45 dakikada Erbile ulalrken, otobüslerle bu süre 11 saate çkt. Erbile ulam salayan otobüs firmas yetkilisi Aldan, Kuzey Iraktaki referandum sonras seyahatte art yaandn belirterek, her gün bölgeye 4 servis yapldn belirtti.

Diyarbakr ehirleraras Terminal letmeciliinde otobüs firmas yetkilisi olan Abdurrahman çapa, uçularn iptalinden en çok stanbulun etkilendiini söyledi. çapa, Diyarbakr-Erbil mesafesinin ksa olmas dolaysyla daha önce olduu gibi seyahatte otobüslerin tercih edildiini belirtti. Referandumun ardndan otobüslerde yaklak yüzde 25 art yaandn dile getiren çapa, Erbile ulamn kii ba 70, Kerküke ise 100 liradan salandn aktard.

Ana Sayfaya Git