Pakistan: “İran’ın hava saldırısında 2 çocuk hayatını kaybetti, 3 çocuk yaralandı”

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran tarafından Pakistan topraklarına düzenlenen hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 çocuğun da yaralandığı duyurularak, İran Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi.

Haberler 17.01.2024 - 01:25 Son Güncelleme : 17.01.2024 - 01:25

Pakistan, İranın topraklarına hava saldırısı düzenlediğini doğruladı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İranın Pakistan hava sahasını sebepsiz yere ihlal edildiği belirtilerek, İranın düzenlediği hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 çocuğun da yaralandığı duyuruldu. Söz konusu saldırının şiddetle kınandığı açıklamada, Pakistanın egemenliğinin bu şekilde ihlal edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez ve ciddi sonuçlar doğurabilir denildi.

İRAN MASLAHATGÜZARI, PAKİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA çAĞRILDI

Pakistan ve İran arasında çeşitli iletişim kanalları olmasına rağmen bu yasadışı eylemin gerçekleşmiş olmasının endişe verici olduğu belirtilen açıklamada, Pakistanın güçlü protestosu Tahrandaki İran Dışişleri Bakanlığının ilgili üst düzey yetkilisine iletilmiştir. Ayrıca İran Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Pakistanın egemenliğinin bu şekilde açıkça ihlal edilmesini en güçlü şekilde kınadığımız ve sonuçlarının sorumluluğunun doğrudan İrana ait olacağı iletilmiştir denildi.

Pakistanın her zaman terörizmin bölgedeki tüm ülkeler için ortak bir tehdit olduğunu ve koordineli hareket edilmesi gerektiğini söylediği vurgulanan açıklamada, Bu tür tek taraflı eylemler iyi komşuluk ilişkilerine uygun değildir ve ikili güven ve itimadı ciddi şekilde zedeleyebilir denildi.

İRAN, CEYŞUL ADL İSİMLİ ÖRGÜTÜN HEDEF ALINDIĞINI AçIKLAMIŞTI

İran Ulusal Güvenlik Konseyine yakın Nour News, İranın Pakistanda bulunan Ceyşul Adl isimli örgütün iki üssüne füze ve İHA saldırısı düzenlediğini duyurmuş, Bu karargahlar füzeler ve İHAlar ile imha edildi. Dün gece de Kuzey Iraktaki MOSSAD casusluk merkezleri ve Suriyede DAEŞ karargahı İran tarafından füzeler ile hedef alınmıştı denilmişti.

Ana Sayfaya Git