Pakistan'ın turizmi Türklere emanet

Dünya Turizm Forumu Başkanı Bağcı, 2020 Dünya Turizm Forumu'nu Pakistan'da düzenleyeceklerini belirterek, "Forum kapsamında Pakistan'ın turizm potansiyelini tüm dünyaya anlatacağız" dedi.

Haberler 21.08.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Turizm Forumu (World Tourism Forum) Bakan Bulut Bac, 2020 Dünya Turizm Forumunu Pakistanda düzenleyeceklerini belirterek, Forum kapsamnda Pakistann turizm potansiyelini tüm dünyaya anlatacaz. Bu çerçevede ülkenin turizm gelirini 5 ylda 8 milyar dolardan 30 milyar dolara çkarlmasn hedefliyoruz. dedi.

Bac, Pakistan Babakan mran Hann ksa süre önce kendisinin bakanlndaki Dünya Turizm Forumu heyetini kabul ettiini kaydederek, görümeden ülkenin turizm potansiyelinin ele alndn anlatt.

Dünya Turizm Forumunun 2020de Pakistanda yaplmasnn kararlatrldn dile getiren Bac, Babakan mran Han ile ülkenin gerçek turizm potansiyelinin ortaya çkarlmas için çaltklarn, Belucistan eyaletinin Umman Denizi kylarnda 8 yeni turizm merkezi kuracaklarn aktardn bildirdi.

Bac, Pakistann Türkiye, çin, Malezya ve ngiltere ile balayarak 175 ülkeyle elektronik vize dönemine geçtiini hatrlatarak güvenlik, yatrm ve vize gibi konularda atlan admlar sonras Pakistana gelen yabanc turist saysnda son dört ylda 4 kat art yaandn, 2015te 563 bin olan yabanc ziyaretçi saysnn 2018de 2 milyonu atn söyledi.

Görümede Pakistann yeniden tantm ve turizm faaliyetlerinin canlanmas adna iyi niyet anlamas saladklarn ifade eden Bac, bu kapsamda hemen çalmalara baladklarn ve yol haritalarn belirlediklerini anlatt.

Bac, 2020 Dünya Turizm Forumunu Pakistanda düzenlemeye karar verdiklerinin altn çizerek, forumun 24-28 ubatta binin üzerinde delegenin ve Eski ngiltere Babakan Theresa May gibi uluslararas alanda önemli isimlerin katlmyla gerçekletirileceini anlatt.

Pakistann yabanc turist saysn ve yabanc yatrmn artracaz

Bac, 250 milyon nüfusuyla Pakistann bölgenin güçlü ülkelerinden olduunu belirterek, çok önemli turizm imkanlarna sahip ülkenin bu alana önem vermeye baladn söyledi.

Pakistan için Dünya Turizm Forumu faaliyetleri kapsamnda ilk olarak hzlca bir yllk çalma plan yaptklarn dile getiren Bac sözlerini öyle sürdürdü:

Pakistanda faaliyetlerimizi 3 farkl balkta gerçekletireceiz. Pakistann uluslararas lobisini de kullanarak uluslararas otel gruplarnn ülkeye çekilmesini salayacaz. Ayrca forum tarihine kadar ve forumdan sonra da ülkenin tantmn gerçekletireceiz. Forum kapsamnda Pakistann turizm potansiyelini tüm dünyaya anlatacaz. Bu çerçevede ülkenin turizm gelirini 5 ylda 8 milyar dolardan 30 milyar dolara çkarlmasn hedefliyoruz. Ayrca 2,5 milyona yaklaan yabanc turist saysn da bu sürede 15-20 milyona ulatrmak önemli hedeflerimizden. Yani turist saysn en az 6 kat artrmay amaçlyoruz.

Bac, ilk bir ylda 1 milyar dolarlk yatrm yaplacana dair söz verdiklerini belirterek, forum kapsamnda kendilerine 12 milyon dolarlk bütçe ayrldn, bu rakamn 5 yl boyunca her sene yüzde 30 artacan anlatt.

Turist says karlkl artacak

Bac, Pakistann tarihi ve turistik bölgelerini, doa harikas yerlerini, tabiatn tantrken ülkedeki yatrm potansiyelini de es geçmeyeceklerini belirterek, bu konuda çalma yapacaklarn bildirdi.

Pakistan International Airlines için de önemli çalmalar gerçekletireceklerini aktaran Bac, ülkenin tantm için TUI, Thomas Cooke, MCI, Booking.com, Expedia gibi dünyann önemli turizm acenteleriyle imdiden i birlii anlamalarna baladklarn anlatt.

Forum kapsamnda Türkiye ile Pakistan arasndaki ticaret hacmi ve turist saysnn da artmasn hedeflediklerini vurgulayan Bac, sözlerini öyle tamamlad:

Ülkemizde Hint düünlerinin says hzla artyor ve bu düünler hayli popüler oldu. Ayn ekilde Pakistanllarn da bu düünlere rabet göstermesini salayacaz. Türkiye-Pakistan arasnda forum kapsamnda 5 ylda 5 milyar dolarlk i hacmi olumasn bekliyoruz. ki ülke arasnda direkt uçularn olmas ve 5 saatte bir ülkeden dierine ulalmas büyük avantaj. Angolada bu yl yaptmz forum kapsamndaki i birliklerinde 2 ayda 650 milyon dolarlk i hacmi olutu.

Ana Sayfaya Git