Pakistan'da camide patlama

Pakistan'da bir caminin içinde cuma namazı sırasında yaşanan bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre, iki kişi öldü, 3'ü ağır en az 15 kişi de yaralandı.

Haberler 25.05.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belucistan eyaletinin bakenti Kuettann Petunabad bölgesinde yaanan olayla ilgili yerel medyaya hastane ve polis kaynaklarndan yansyan bilgiye göre, patlama namaz srasnda caminin içinde gerçekleti.

Rehmania Camisi içinde yaanan patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre iki kiinin öldüü, 3ü ar en az 15 kiinin ise yaraland belirtilirken, namaz esnasnda içeride en az 40 kiinin olduu ifade edildi.

Saldry sosyal medyada paylat mesajla knayan çileri Bakan ehriyar Afridi, Kuettada kötü güçler tarafndan yaplan baka bir kötülük daha. Ramazanda bile camide ibadet eden masumlar hedef aldlar. Bu güçlerin ibadet eden masum sivilleri hedef almas son derece ac verici. Bu güçlere kar kararllmz bu korkak saldryla sarslmayacaktr. ifadelerini kulland.

MÜBAREK GÜNDE SALDIRI

Basna açklama yapan Belucistan Eyalet Babakan Jam Kamal Han Alyani ise saldry knayarak, Bu mübarek ayda ve günde ibadet eden masumlar hedef alanlar en ar cezalar hakediyor. dedi.

Saldry üstlenen olmazken patlama, Pakistanda ramazann bandan bu yana yaanan dördüncü saldr oldu.

Belucistann Gvadar kentindeki bir oteli basan teröristler 5 kiiyi öldürmü, askeri operasyonla etkisiz hale getirilmilerdi. Bir dier saldrda ise Killa Abdullah kentinde bir airet lideri öldürülmütü.

En fazla can kayb ise Pencap eyaletinin bakenti Lahordaki Data Darbar türbesine düzenlenen saldrda yaand. Bu saldrda 5i polis, biri çocuk toplam 11 kii hayatn kaybetti.

Afganistan ve ran snrnda bulunan Belucistanda DAE ve Pakistan Taliban gibi gruplarn saldrlar yannda ayrlkç örgütler de sk sk saldrlarda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git