Pakistanlı çocuklardan dünya liderlerine çağrı: "Keşmirli çocukları kurtarın"

Binlerce Pakistanlı çocuk, Keşmirli çocukların yaşadığı sorunlara dikkati çekmek için dünya liderlerinin fotoğraflarının bulunduğu "Amca! Lütfen Keşmirli çocukları kurtarın" yazılı pankartlarla yürüdü.

Haberler 26.09.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pakistanda binlerce çocuk, ellerinde dünya liderlerinin fotoraflarnn olduu ve üzerinde Amca! Lütfen Kemirli çocuklar kurtarn yazl pankartlarla Hindistan ablukasndaki Cammu Kemirdeki çocuklarn durumuna dikkati çekmek için yürüdü.

Ülkenin bakenti slamabadda Pakistan parlamentosu önünde toplanan binlerce çocuk, Hindistann özel statüsünü kaldrdktan sonra abluka altna ald Cammu Kemirdeki çocuklarn durumuna dikkati çekmek için yürüyü düzenledi.

Pakistanl yetimlere yardm faaliyetleri yürüten Pakistan Sweet Homes dernei tarafndan organize edilen yürüyüe katlan binlerce çocuk, dünya liderlerinin fotoraflarnn bulunduu ve üzerinde Amca! Lütfen Kemirli çocuklar kurtarn yazl pankartlar tayarak Kemir için özgürlük ve çözüm sloganlar att.

Cammu Kemirde okullarn kapal olduunu ve sokaa çkma yasa bulunduunu kaydeden çocuklardan Salman Rafik, 51 gündür Hindistan basks altnda bulunan Kemirli çocuklara destek olmak için bugün buradayz. diye konutu.

Pakistan Sweet Homes Bakan Zammurad Han da yapt açklamada, Son 51 gündür Cammu Kemirde okullar kapal, çocuklar aileleriyle açk cezaevinde yayor. Tüm haklar, Hindistan tarafndan ellerinden alnm durumda. Pakistanl çocuklar, bu zor artlar altnda yaamak zorunda kalan Kemirli kardelerinin her zaman yannda. ifadelerini kulland.

Bamsz Kemir sloganlar atarak yürüyen çocuklar, uluslararas kamuoyunu, çocuk haklar ve insan haklar örgütlerini Kemirdeki çocuklarn durumunun düzeltilmesi için harekete geçmeye çard.

çocuklar, Pakistan parlamentosu önünde balattklar yürüyüü, yabanc ülke temsilcilikleri, Avrupa Birlii ile Birlemi Milletler binalarnn bulunduu Diplomatik Bölgede sonlandrd.

- Cammu Kemirin özel statüsünün kaldrlmas

Hindistan, anayasann yarm asrdan uzun süredir Cammu Kemire ayrcalk tanyan 370inci maddesini 5 Austosta iptal ederek bölgenin özel statülü yapsn ortadan kaldrm, Cammu Kemiri merkeze bal Birlik Topra statüsünde iki bölgeye ayrmt.

Kararn ardndan Hint güvenlik güçleri, Cammu Kemirde asayi operasyonlarn ve sivil halk üzerindeki basklar younlatrm, bölgedeki tüm yerel partilerin yöneticileri ve üyeleri gözaltna alnmt.

ngiltereden bamszln kazanld 1947den bu yana Cammu Kemir, kendi yasalarn çkarabilen ayrcalkl konumdayd. Bu özel statü, yabanclarn bölgeye yerlemesine ve mülk edinmesine izin vermeyen vatandalk yasasn da içeriyordu.

Ana Sayfaya Git