Paris saldırılarında ölü sayısı yükseliyor, rehineler de var

Paris’te Cuma akşamı meydana gelen bir dizi patlama ve saldırı sonucu şu ana kadar 60 kişinin öldüğü ve 100 kadar da rehine durumu olduğu bildirildi.

Haberler 14.11.2015 - 01:13 Son Güncelleme : 02.09.2016 - 18:42

Cuma akşamı ajanslara düşen haber tüm dünyayı şok etti. Fransanın başkenti Pariste meydana gelen ve şu ana kadar sayısı giderek artan 46 ölü olduğu rapor edilen saldırıyla ilgili BBC ve CNNden korkutucu bilgiler gelmeye devam ediyor.

Patlamalardan birinin Fransa Stadında oynanan bir maç esnasında olduğu ve stattaki kalabalığın gürültüsüne rağmen patlama sesinin çok net duyulduğu bildirildi.

Olaylardan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ülkede olağanüstü hal ilan ederek orduyu göreve çağırdı. Fransanın tüm giriş-çıkışları da kapatıldı. Fransız haber ajansları rehine durumu olabileceğini de aktardı.

The Guardianın haberine göre, Fransadaki bir radyo programına canlı katılan bir tanığın saldırganlardan birinin Allahu Ekber diye bağırdığını iddia etti. Şu ana kadar hiçbir saldırganın gözaltına alındığına dair bir bilgi yok.

ABD Başkanı Barack Obama da Fransadaki saldırıyla ilgili olarak, Fransaya tam destek sunduklarını ve masum insanları terörize etmek korkunç dedi.

Bu arada G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Antalyaya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zirve için hazırlanan basın merkezindeki salonda, Pariste yaşanan terör saldırısına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirecek.

Ana Sayfaya Git