"Patlamalar İsrail'in çıkarına hizmet ediyor"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi'nde geçen hafta düzenlenen intihar eylemlerinin İsrail'in çıkarına hizmet ettiğini söyledi.

Haberler 03.09.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazze eridinde geçen hafta gerçekletirilen 2 intihar eyleminde hayatn kaybeden 3 polis için düzenlenen anma töreninde konuan Heniyye, Patlamann zamanlamas ve bölgesel konjonktür, bize açkça bu patlamalardan en çok istifade edenin düman srail olduunu gösteriyor. Patlamalar srailin çkarlarna hizmet ediyor. ifadelerini kulland.

Hizbullah ve srail arasndaki gerilime de deinen Heniyye, söz konusu saldrlarn, Gazzenin kuzeydeki gelimelere destek vermesini önlemek için gerçekletirildiini söyledi.

sraildeki genel seçimlerin de bu patlamann ardndaki önemli bir etken olduunu kaydeden Heniyye, srail Babakan Binyamin Netanyahunun, Gazzenin seçimi etkilememesini istediini belirtti.

- Benzer saldrlar gerçekleebilir

Hamas lideri, Olaya ilikin incelemelerin sonuçlar, Gazzenin farkl noktalarnda benzer saldrlarn gerçekletirileceini gösteriyor. diyerek, bunun da Gazzedeki güvenliin sraili rahatsz ettiinin bir göstergesi olduunu ifade etti.

Gazzede geçen hafta 2 ayr polis noktasn hedef alan intihar saldrlar düzenlenmi, olaylarda 3 polis hayatn kaybetmi, 3ü yaralanmt.

Ana Sayfaya Git