Pentagon PYD-PKK'dan vazgeçmiyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Donald Trump yönetimine "Rakka operasyonuna PYD/PKK’nın öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile devam edilmesini istediğini" bildirdi.

Haberler 08.03.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 08.03.2017 - 10:19

Amerikan medyasnda, Pentagonun Rakka operasyonu için SDGye daha fazla askeri yardm yaplmasn ve ABDnin söz konusu operasyonda daha fazla askeri varlk göstermesi gerektiine ilikin haberler üzerine, adnn açklanmasn istemeyen üst düzey bir Pentagon yetkilisi, AA muhabirine deerlendirmelerde bulundu.

Pentagon yetkilisi, Günün sonunda karar Beyaz Saray verecek. Ancak u an itibariyle SDG ve ortaklarmz ile ibirliimiz yürüyor. Bu ibirliini deitirecek çok sebep yok. Yönetim orada farkl bir ey yapmak veya oraya asker göndermek isterse bu da bir seçenektir ancak u anda ileyen plan deitirmeye çok gerek yok. dedi.

ABDnin silah tedariki konusundaki politikasnn deimediini belirten yetkili, Pentagonun ihtiyaç oldukça destekledii kuvvetlere askeri yardm yapmaya devam edeceini vurgulad.

- Onlar her türlü tehdide kar donatacaz

Ayn yetkili, kar karya kaldklar zorluklara göre söz konusu gruplar destekleyeceklerine iaret ederek, unlar ifade etti:

Yakn zamanda el yapm patlayclara kar zrhl araçlar verdiimizi gördünüz. Onlar karlaabilecekleri her türlü özel tehdide kar donatacaz ancak bu ekipmanlar sadece SDGnin Suriye Arap Koalisyonuna vereceiz.

Masada her türlü seçenein olduuna dikkati çeken yetkili, sunulan seçenekler konusunda yönetimi zorlamak istemediklerini ancak Rakka operasyonunda SDG ile yola devam etmenin uygulanabilir ve iyi bir seçenek olduunu savundu.

Pentagon, ABDnin silahlar SDGnin Arap kolu olan Suriye Arap Koalisyonuna verdiini iddia ederken, terör örgütü PKKnn Suriye kolu PYD ve onun askeri kolu YPGnin gönderilen silah ve ekipmanlardan faydaland bilgisi basna yansmt.

Türkiyenin, ABDnin gönderdii silahlarn terör örgütü PYD/PKKnn eline geçtii yönündeki uyarlarn uzun süre göz önüne almayan Obama yönetiminin ardndan Trump yönetiminin, PYDye silah yardm konusunda izleyecei politika merak ediliyor.

Ana Sayfaya Git