Pentagon: Suriye ile çatışma niyetimiz yok

Taraflara tansiyonu düşürme çağrısında bulunan Pentagon Sözcüsü, 'ABD IŞİD'in yenilmesine odaklanmış, Suriye'nin batısındaki rejim operasyonlarına değil' dedi.

Haberler 01.07.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Savunma Bakanl Sözcüsü Eric Pahon, ABDnin ve ID kart koalisyonun, IDe odaklandn ve rejimle bir çatmaya girme niyetlerinin olmadn söyledi.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, Esad rejimin Deradaki ilerleyiine yönelik sorularn yantlad. ABDnin ve ID kart koalisyonun, IDe odaklandn ve rejimle bir çatmaya girme niyetlerinin olmadn belirten Pahon, tüm taraflara iddetin tansiyonunu düürme çarsnda bulundu. Pahon, ABD ve 77 üyeli ID kart koalisyon, IDin yenilmesine odaklanm, Suriyenin batsndaki rejim operasyonlarna deil diye konutu.

ORTAKLARIMIZI SAVUNURUZ

Destekledikleri kuvvetlere yönelik bir saldrya kar ABDnin gerekli yant vereceini ifade eden Pahon, ABDnin Suriyede belirli bir toprak parçasn tutmadn, sadece ülkenin baz bölgelerinde ortaklarn koruduunu savundu.

ABD, Esad rejiminden gelecek herhangi bir saldrya kar, Suriyenin güneyindeki müttefiklerini savunmaya hazrdr, diyebilir miyiz? eklindeki soruya Pahon, Evet. Bir saldr durumunda kendimizi ve ortaklarmz koruyacaz. Bunu daha önce birçok kez gördünüz. Bu konulara yönelik çok tahammülümüz yok. Diplomatlarmz ve politikaclarmz Suriyedeki çatmalara yönelik çeitli çözümler üzerinde çalyor. Askeri olarak her zaman kendimizi ve birlikte çaltmz ortaklarmz savunuruz. yantn verdi.

Suriyenin güneybatsnda faaliyet göstermediklerini de hatrlatan sözcü, Biz El Tanifteyiz, Suriyenin güneyinden kastnz buras ise. Burada kimseye ortaklarmza saldr düzenlemelerini tavsiye etmiyoruz. dedi.

DERADA NSAN KRZ BÜYÜYOR

Suriye ordusu, amdaki Dou Guta ve ülkenin orta kesimindeki Humus gerginlii azaltma bölgelerini ele geçirdikten sonra, 20 Haziranda ülkenin güneybatsna yönelik operasyon balatmt.

Son 10 gün içinde Derada Ceddal, Lubbeyn, Harran, Bursa Harir, Melihat Atra, Nahita, Rakim, Sura ve Alma yerleim birimlerinde kontrol salayan rejim, 317 kilometrekarelik alanda ilerlemi oldu.

Saldrlardan önce muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerin bir ksm Suriye ordusunun operasyonlarndan sonra muhaliflerin kontrolünden çkm durumda.

iddetli saldrlardan dolay Ürdün ve srail snrna göç etmek zorunda kalan mülteci says 150 bini aarken, saldrlarda yaamn yitirenlerin saysnn 200e ulat belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git