Peru’daki 7.3 'lük depremde bir kişi öldü

Peru’da Acari kentinin güneybatısında deniz tabanında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde bir kişi hayatını kaybederken 20’den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Haberler 15.01.2018 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Jeolojik Aratrmalar Merkezinden yaplan açklamada ev ve yollarda çöküntüler meydana geldii, bir kiinin hayatn kaybettii ve 20 kiinin de yaraland söylendi.

Arequipa valisi Yamila Osorio Twitterdan yapt açklamada Yauca köyünde 55 yanda bir adamn kaya altnda kalarak hayatn kaybettiini, Chala köyünde ise 20 kiinin yaralandn aktard.

Ülkede baz belediyelerde elektrik kesintisi yaanrken, birçok yol ve kerpiçten yaplm evin çöktüü belirtiliyor. Lomas kentinin sakinleri ise iddetli bir artç sarsntnn ardndan güvenlik sebebiyle tahliye edildi.

Yerel saatle 09:19da gerçekleen 7.3 büyüklüündeki depremin Perunun baz ky kesimlerinde 0.3 ila 1 metre yüksekliinde, ilinin baz ky bölgelerinde ise 0.3 metre yükseklie kadar tsunami olabilecei uyars yaplmt.

Peru Pasifik Okyanusunun deprem ve volkanik patlamalarn skla gerçekletii Ate çemberi anlamna gelen Ring of Fire bölgesi üzerinde yer alyor. 2007 ylnda Ica bölgesinde gerçekleen bir depremde Peruda yüzlerce insan hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git