Peşmerge Musul’a hazırlanıyor

"Peşmerge, Musul'un özgürleştirilmesi operasyonuna gururla katılacaktır. Çünkü Musul kurtarılmadığı sürece çatışmalar durmayacaktır. Musul, DAEŞ militanları için önemli bir merkezdir. Militanlar, Suriye'den gelip kontrol noktalarımıza saldırı düzenliyor. Bu kaynak kurutulmadığı sürece DAEŞ bu bölgeden çekilmez"

Haberler 29.04.2015 - 01:11 Son Güncelleme : 29.04.2015 - 01:11

Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) bağlı Doğu Dicle Cephesi Peşmerge Komutanı Zaim Ali, Peşmerge güçlerinin terör örgütü DAEŞin elindeki Musulun kurtarılması operasyonuna gururla katılacağını bildirdi.

Ali, Peşmerge, Musulun özgürleştirilmesi operasyonuna gururla katılacaktır. çünkü Musul kurtarılmadığı sürece çatışmalar durmayacaktır. Musul, DAEŞ militanları için önemli bir merkezdir. Militanlar, Suriyeden gelip kontrol noktalarımıza saldırı düzenliyor. Bu kaynak kurutulmadığı sürece DAEŞ bu bölgeden çekilmez. Ayrıca Suriye ve Irak sınırı kontrol edilmelidir. O nedenle Musul operasyonuna katılmalıyız değerlendirmesinde bulundu.

Musul operasyonunun, koalisyon güçlerinin yardımıyla olacağını dile getiren Ali, savaş uçaklarının harekattaki etkisi ve katkısının çok fazla olacağını belirterek, şöyle konuştu:

Operasyona katılacak

Irak ordusunun hazırlığı ne düzeydedir ve güçleri ne kadardır bilemiyorum. Ancak eğer iradeli olurlarsa Musulu kolay bir şekilde kurtarabiliriz. Önemli olan sağlıklı bir planın yapılmasıdır. En uygun yöntem de şehrin ablukaya alınmasıdır. Askerin direkt kente yönelmesi doğru olmayacaktır. Öyle olursa çok kayıp verilir ve çok zaman alır. DAEŞin o kadar geniş bir cephede savunma yapabilecek gücü yok. Kürdistan, Irak ve bütün dünyaya buradan bir mesaj vermek istiyorum: Musulu kurtarmak o kadar zor olmayacaktır.

Peşmerge Komutanı Zaim Ali, IKBY idaresi dışında kalan tüm Kürt topraklarını DAEŞten kurtardıklarını sadece Musula bağlı Yezidilerin yaşadığı Sincar ilçesinin bir kısmının örgütün elinde kaldığını aktardı. Ali, Emir gelmesi halinde Sincarı da tamamen kurtaracaklarını kaydetti.

PKK ve KYBye tepki

PKK ve Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (KYB) Sincarda Peşmerge Bakanlığından bağımsız hareket etmelerini eleştiren Zaim Ali, PKK ve KYBnin şu anda Şengal (Sincar) Dağında güçleri var. Buyursunlar gidip Şengal ilçesinin tamamını kurtarsınlar. Kendilerini bunun için tebrik ederiz. Ancak şu bilinmeli ki biz o bölgede olmazsak onlar duramaz. Şengal Dağını da bırakıp çekilirler. Bu sözleri sorumluluk alarak söylüyorum diye konuştu.

Savaşın devam ettiğine dikkati çeken Doğu Dicle Cephesi Peşmerge Komutanı Zaim Ali, DAEŞi Irakta kısa sürede tamamen temizlemek için ağır silah ihtiyaçlarının devam ettiğini kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır