Petrol zengini Kerkük’te akaryakıt krizi yaşanıyor

Kerkük Petrol Ürünleri Müdürlüğü Basın Sorumlusu Gassan Vadi, Erbil ve Süleymaniye'den yakıt almaya gelenlerin krize neden olduğunu savunuyor.

Haberler 14.12.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn petrol zengini Kerkük kenti bir süredir yakt krizine sahne oluyor.

Akaryakt istasyonlarnn önünde benzin almak için araç sahipleri uzun kuyruklar olutururken, emniyet güçleri de sorun yaanmamas için istasyonlarda denetim ve kontrolü salyor.

Kerkük Petrol Ürünleri Müdürlüü Basn Sorumlusu Gassan Vadi, AA muhabirine yapt açklamada, yakt sorununun balca nedeninin Erbil ve Süleymaniye gibi komu kentlerden Kerküke yakt almaya gelenler olduunu savundu.

Vadi, Erbil ve Süleymaniyedeki benzin fiyatlarnn yüksekliinden söz ederek, Kerkükte ise bir litre benzinin 450 dinar (yaklak 31 sent) olduunu dier kentlerde bunun 1 dolar bulduunu kaydetti.

Kerküklü taksi oförü hsan Necat ise ticari taksiler için Kerkük kentinde sadece 3 akaryakt istasyonunun tahsis edilmesinden ikayet etti.

Bu kentte binlerce ticari taksi olduunu ifade eden Necat, taksilere benzin temini için kupon sistemi uygulandn ancak kendilerine verilen benzin miktarnn az olduunu aktard.

Necat, haftalk her bir ticari taksi için tahsis edilen 90 litre benzinin 3 günde tükendiini dile getirdi.

Kerküklü vatanda Halmat Latif de her gün 1 ila 3 saat aras benzin kuyruunda beklediklerini anlatt.

Latif, Irakta benzin ve yakt sorununun bir tek Kerkükte yaandna dikkati çekerek, Kerkük sözde petrol ehridir ama biz hiçbir zaman rahat rahat yakt temin edemedik. diye konutu.

Ana Sayfaya Git