PKK ile PYD iş birliği teröristlerden arındırılan yerlerde gün yüzüne çıkıyor

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılan yerleşim yerleri, üs bölgeleri ve eğitim kamplarında PYD'nin, PKK'nın Suriye uzantısı olduğunu ortaya koyan çok sayıda veri elde edildi.

Haberler 08.02.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekat kapsamnda örgüt üyelerinden arndrlan yerleim yerleri, üs bölgeleri ve eitim kamplarnda PYDnin, PKKnn Suriye uzants olduunu ortaya koyan pek çok veri elde edildi.

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrar salamak maksadyla, Suriyenin kuzeybatsnda Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAa mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn bunlarn bask ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocakta balatlan Zeytin Dal Harekat, baaryla sürüyor.

Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayl kararlar ve BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde, Suriyenin toprak bütünlüüne saygl olarak icra edilen harekatta sadece teröristler ve bunlara ait barnak, snak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alnyor.

Sivil/masum kiilerin zarar görmemesi için her türlü dikkati ve hassasiyeti gösteren TSK, harekatn balangcndan bugüne terör örgütlerinin eitim kamplar, silah mevzileri, tünelleri bata olmak üzere igal altnda tuttuu çok sayda yerleim yerini örgüt üyelerinden arndrd.

Bölgeden gelen görüntüler, igal edilen yerlerin PKKnn üssü haline dönütürüldüünü ortaya koydu. Ayrca PYD/YPGnin, PKKnn Suriye uzants olduunu ortaya koyan pek çok görüntü de kayda alnd.

PKK/PYD/YPGden arndrlan yerleim yerlerindeki binalar, duvarlar, tüneller ve üs bölgelerinde, YPG ve PKKnn simgelerinin yan sra terörist ba Abdullah Öcalann posterlerinin yer almas da dikkati çekti.

Zeytin Dal Harekat kapsamnda yerli üretim silahl insansz hava arac tarafndan bombalanan, PYDliler Afrinde provokasyon amacyla ina edilen Öcalann sözde ant da PYDnin, PKK ile i birliini belgeledi.

- Girilmez denilen Bülbülde PKK simgeleri yerlere atld

Ayrca TSK ve ÖSO askerlerince teröristlerden arndrlan, girilmez denilen Bülbülde çekilen görüntüde, örgüt üyelerince eitim ve toplant yeri olarak olarak kullanlan binadaki PYD/PKK i birlii bir kez daha belgelendi.

Duvarlarda Öcalann fotoraflarnn asl olduu görülen videoda, sözde Kürdistan gösteren haritann olduu saat de öne çkt. Öldürülen teröristlerin fotoraflarnn yer ald tablolar ile PYD/PKKnn simgelerini ayaklarnn altna alan askerlerin, duvarlardaki bu poster ve sözde haritalar silahlarnn namlusuyla parçalayp yere att görüntüye yansd.

Öte yandan PYD/PKK, Türkiye düman dier örgütlerden de destek bulurken, TKP/MLli teröristlerce kayda alnan ve sosyal medyada paylalan bir videoda, elleri silahl, yüzleri çaputla kapal örgüt militanlar, okuduklar bildiride, Afrine yönelik düzenlenen Zeytin Dal Harekatna kar PYDnin yannda yer alacaklarn açklad.

- Sivil kadn ve çocuklarn elinde silahlar

Harekat sivillere yönelik bir operasyon algsna oturtmaya çalan PYD/PKKllarn, kyafetlerini çkararak cephe hattnda bile sivil elbiseler giydii, etkisiz hale getirildiklerinde de Türk Silahl Kuvvetlerini, sivil katliam yapmakla suçlad gelen bilgiler arasnda yer ald.

Afrinde çekildii iddia edilen ve örgütü mensuplarnn sosyal medya hesaplarndan paylalan görüntülerde de intihar saldrs gerçekletiren bir kadn militan fotorafyla yaplan sözde geçit töreninde, ellerinde silahlar bulunan sivil kyafetli kadn ve çocuklar öne çkt.

Ana Sayfaya Git