PKK/PYD'den "savaş ya da öl" tehdidi

PKK/PYD, Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki Arap gençleri, Rakka'da terör örgütü DEAŞ'a karşı zorla savaştırıyor. Cepheye gitmeyi reddeden gençleri ölümle tehdit eden PKK/PYD, savaştan çekilen gençleri ise tutukluyor ya da infaz ediyor.

Haberler 27.09.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rakkann kuzeyindeki Resülayn beldesi krsalndan isminin açklanmasn ve görüntü alnmasn istemeyen 25 yandaki bir görgü tan, PKK/PYDnin öncülük ettii SDG saflarna zorla katldn söyledi.

Tank, PKK/PYDnin, saflarna zorla katt Arap gençleri, Rakkadaki iddetli çatmalarda ön saflara sürdüünü anlatt.

PKK/PYDden sava ya da öl tehdidi

Örgütün gençleri cepheye gitmeme ya da çekilmeleri halinde öldürmekle tehdit ettiini dile getiren tank, unlar aktard:

15 günlük ksa bir eitimden sonra Arap gençler cepheye gönderiliyor. Gençlerden birçou DEA tarafndan ya da geri çekildikleri için PKK/PYD tarafndan öldürülüyor.

Tank, 500den fazla gencin PKK/PYDden kaçarak köylerine sndn ancak örgütün baskn yaparak gençleri yeniden alkoyduunu bildirdi.

Yaklak 2 hafta önce gerçekleen bir olay anlatan tank, PKK/PYDnin 20 genci Rakkada Yeni Hastane adl bölgeye gönderdiini, çatmalarda 10 gencin öldüünü ifade etti.

Sa kalanlarn PKK/PYDden destek istediini ancak örgütün bunu reddettiini belirten görgü tan, (Arap gençler) çekilme karar aldklarnda PYD ate açt ve yarsn öldürdü. 5ini de cezaevine att. dedi.

PKK/PYDnin Telabyaddan zorla silah altna ald 22 yandaki bir dier Arap genç, yaklak 1 ay önce örgütün 10 genci Kandilden gelen bir örgüt üyesinin liderliinde Rakkann Sanayi Bölgesine gönderdiini dile getirdi. Telabyadl tank, Gençler DEA tarafndan öldürüldü. (Balarndaki) Kandilli, PYD-DEA arasndaki anlamayla iade edildi. diye konutu.

6 Haziranda balayan ABD destekli PKK/PYDnin Rakka operasyonunda, kentin yüzde 80inden fazlas örgütün eline geçti.

Ana Sayfaya Git