Prens Selman, Trump'a resti çekti!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin ABD'den 30 yıl önce var olduğunu ve ülkesinin, güvenliği karşılığında herhangi bir bedel ödemeyeceğini söyledi.

Haberler 07.10.2018 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Veliaht Prens, Bloomberg televizyonuna verdii mülakatta, ABD Bakan Donald Trumpn, Suudi Arabistanla ilgili yapt açklamalara deindi.

Suudi Arabistan tarihte 1744ten bu yana mevcut. Sanyorum, ABDden 30 yl akn süre önce vard. diyen Muhammed bin Selman, Trumpn son açklamalarnn çok isabetli olmadn belirtti.

Prens, Suudi Arabistan güvenlii karlnda herhangi bir bedel ödemeyecektir. ABDden aldmz tüm silahlarn parasn ödedik. Bunlar bedavadan gelen silahlar deil. ifadesini kulland.

KÖTÜ BR MESELE GÜNDEME GELD

Ülkesinin, bu meseleye Herhangi bir dost, iyi ya da kötü eyler söyleyebilir. nazarnda baktn ifade eden Muhammed bin Selman, ABD Bakan ile çalmay seviyorum. ki ülke arasndaki ilikiler yüzde 99 iyi ilerlerken, yüzde 1 kötü bir mesele gündeme geldi. ifadelerini kulland.

Suudi Arabistanda prensler ve i adamlarnn aralarnda bulunduu yolsuzluk soruturmalar kapsamnda gözaltna alnanlarn 35 milyar dolardan fazla mal varlna el konulduuna dikkati çeken Veliaht Prens, bu kiilerden büyük çounluunun serbest brakldn, sadece 8inin soruturmasnn devam ettiini anlatt.

BERLN BÜYÜKELçS YERNE GÖNDERLECEK

Almanya ile Suudi Arabistan arasnda son aylarda devam eden ancak geçen hafta Almanya Dileri Bakan Heiko Maas ve Suudi Arabistan Dileri Bakan Adil el-Cubeyrin New Yorkta yaptklar görümeyle sona eren diplomatik gerginlie ilikin ise Muhammed bin Selman, geri çektikleri Suudi Arabistann Berlin Büyükelçisinin yerine gönderilmesi karar aldklarn duyurdu.

KANADA ÖZÜR DLEMEL

Ayrca Veliaht Prens, Kanada krizine deinerek, Kanadann özür dilemesi ve hata yaptn bilmesi gerekir. deerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan ile Kanada arasndaki diplomatik gerginlikle, Trumpn söz konusu açklamalarnn mukayese edilemeyeceini dile getiren Muhammed bin Selman, bu iki konunun birbirinden tümüyle farkl olduunu kaydetti.

Veliaht Prens, Yemendeki çatmalarn da en ksa sürede son bulmasn umduunu belirterek, Arap Yarmadasnda yeni bir Hizbullah istemiyoruz. Bu sadece bizim deil tüm dünyann krmz çizgisidir. Husilerin müzakerelere hazr olmasn ve en ksa sürede anlamaya varlmasn istiyoruz. diye konutu.

Ulusal petrol ve doalgaz irketi Aramconun da en geç 2021 ylnn banda ilk halka arznn yaplaca bilgisini veren Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Bu, insanlk tarihindeki en büyük halka arz. görüünü aktard.

Ana Sayfaya Git