Putin-Abbas görüşmesine doğru

Filistin'in Moskova Büyükelçisi Abdulhafiz Nufel: "Filistin ve İsrail arasındaki sürece ilişkin yeni bir uluslararası mekanizma arayışındayız. Bu konu Putin’le yapılacak görüşmede ele alınacak”

Haberler 12.07.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistinin Moskova Büyükelçisi Abdulhafiz Nufel, Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbasn ikili ilikileri ve Filistinsrail meselesine ilikin son gelimeleri deerlendirmek üzere 13 Temmuzda Rusyay ziyaret edeceini bildirdi.

Nufel, Abbasn 1316 Temmuz arasnda Rusyaya gelerek Devlet Bakan Vladimir Putinle görüeceini söyledi.

Görümede ikili ilikilerin yan sra Orta Doudaki son gelimelerin de ele alnacana iaret eden Nufel, Kudüsün satlk olmadn anlatarak, ABDnin son admlarn tümüyle reddetmemize ramen, srail durumu frsat bilerek bölgedeki yerleimi artrma yaklamn artrmaya balad. dedi.

PutinAbbas görümesine doru

Abbas ile Putin arasndaki görümenin, Putinin ABD Bakan Donald Trump ile Helsinkide gerçekletirecei zirvenin hemen öncesinde yaplacan belirten Nufel, Filistin ve srail arasndaki sürece ilikin yeni bir uluslararas mekanizma arayndayz. Bu konu Putinle yaplacak görümede ele alnacak. diye konutu.

Nufel, Abbasn ziyareti kapsamnda 2018 FIFA Dünya Kupas final maçn da tribünden takip edecei bilgisini paylat.

Kremlinden yaplan açklamada, Putinin bugün srail Babakan Binyamin Netanyahu ile Moskovada bir araya gelecei bildirilmiti.

Ana Sayfaya Git