Putin: ABD saldırırsa...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın, son olarak 8 Nisan 2010'da dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama tarafından yenilenen ve 2021 yılında sona erecek olan Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'ndan (START) çekilmek için hazırlık yaptığını duyurdu.Putin ayrıca ABD'nin Venezuela'ya olası bir askeri girişimde bulunmasının felaketle sonuçlanacağını söyledi.

Haberler 07.06.2019 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, Rusyann, son olarak 8 Nisan 2010da dönemin Rusya Devlet Bakan Dmitriy Medvedev ve ABD Devlet Bakan Barack Obama tarafndan yenilenen ve 2021 ylnda sona erecek olan Stratejik Silahlarn Azaltlmas Anlamasndan (START) çekilmek için hazrlk yaptn duyurdu.Putin ayrca ABDnin Venezuelaya olas bir askeri giriimde bulunmasnn felaketle sonuçlanacan söyledi.

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararas Ekonomi Forumundan gündeme ilikin konular hakknda açklamalarda bulundu.

PUTN çIKIINI YAPTI

ABDnin Venezuelaya bir askeri müdahalede bulunmamasn isteyen Putin, söz konusu admn bir felakete yol açabilecei uyarsn yapt ve Hiçbir seçime karmadk ve karmayacaz ifadelerini kulland.

STARTTAN çEKLRZ

Rus lider Putin, Rusyann Stratejik Silahlarn Azaltlmas Anlamasndan (START) çekileceini ve bunun için hazrlk yapldn belirtti.

Rusya ile ABD arasnda nükleer silahlarn snrlandrlmasna yönelik yaplan Stratejik Silahlarn Azaltlmas Anlamasnn sonuncusu 2010da imzalanmt.

RAN SYASET

ran siyasetiyle ilgili ABD ile Rusyann farkl görülere sahip olduuna iaret eden Putin, ABDnin rana yönelik siyasetine katlmyoruz. ran ile yaplan nükleer anlamaya ilikin soru iaretleri olabilir ama bunlar neden istiare etmiyoruz? Daha önce ina edilmi bir eyi tümüyle ykarak çözüm aramak zorunda deilsiniz. diye konutu.

Venezuela konusunda askeri müdahale senaryolarn knadklarn vurgulayan Putin, ABDnin müttefikleri bile askeri müdahaleyi desteklemiyor. Baka ülkelerin iç ilerine karmak son derece ciddi ve bazen trajik sonuçlara neden olabilir. ifadelerini kulland.

Libya ve Irakta yaananlarn, askeri müdahalenin olas kötü sonuçlarna yönelik örnekler olduunu anlatan Putin, unlar kaydetti:

Bildiiniz gibi cehenneme giden yol iyi niyet talaryla döelidir. Venezuelada tüm taraflar bir araya gelerek krize siyasi bir çözüm bulmallar. Rusya, Venezuelaya asker göndermeyi veya orada üs kurmay planlamyor. Venezueladaki Rus askeri uzmanlar, daha önce imzalanan askeri teknik sözlemeler dorultusunda orada bulunuyorlar.

Ana Sayfaya Git