Putin Arap Birliği'ne işbirliği önerdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye ve Irak’ta IŞİD’in yenilgisinden sonra bölgede siyasi çözüm ve yapılanma süreçlerine Arap Birliği ile yardımcı olabileceklerini söyledi.

Haberler 15.04.2018 - 23:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kremlinden yaplan açklamaya göre, Putin, Suudi Arabistanda düzenlenen 29. Arap Birlii Zirvesi dolaysyla mesaj yaymlad.

Toplantnn Ortadou ve Kuzey Afrikada zor bir dönemden geçilirken yapldn hatrlatan Putin, Suriye, Irak, Libya ve Yemende silahl çatmalarn can almaya devam ettiini belirtti.

Putin, bu zorluklarn uluslararas toplumun koordineli, kolektif çabalarn gerektirdiini ve Arap Birlii gibi çok tarafl yaplara olan talebi artrdn vurgulad.

ARAP BRLNE çARI YAPTI

Rusyann bölgesel güvenlii salamak için Arap Birlii ile i birliine hazr olduuna iaret eden Putin, IDin ana güçlerinin yenilgisinden sonra ortaya çkan koullarda, Suriye ve Irakta siyasi çözüm ve yeniden yaplanma süreçlerini beraber hzlandrmaya, hayati meseleleri çözmeye yardmc olabiliriz dedi.

Arap devletlerinin egemenlii ve toprak bütünlüüne tam saygyla terörist gruplarla mücadeleye devam edilmesi gerektiini vurgulayan Putin, açklamasn öyle sürdürdü:

Ortadouda uzun vadede normalleme Filistin sorununa çözüm bulunmadan olanakszdr. Rusyann pozisyonu deimezdir.

Kudüs sorunu dahil, Filistin topraklar ile ilgili bütün sorunlar, Filistin-srail dorudan müzakereleri çerçevesinde, Birlemi Milletler Genel Kurulu ve Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi kararlar dahil evrensel hukuk kurallar temelinde, Arap Birliinin Arap Bar Giriimi dahilinde çözülmelidir.

Ana Sayfaya Git