Putin ile Erdoğan Ukrayna krizini de görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi planlanıyor. Türkiye’nin Ukrayna krizinde ara buluculuk yapmasına yönelik konunun da bu görüşmede ele alınacağını düşünüyorum.” dedi.

Haberler 02.12.2021 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Moskova

Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov, Federasyon Konseyinde yapt konumada, Ukrayna krizine dair deerlendirmelerde bulundu.

NATOnun Ukraynay etki alanna alarak Rusya kart bir hale büründürmeye çaltn öne süren Lavrov, (NATO) Kieve ölümcül silah sevkiyat yapyor ve ABD, havada ve denizde snrlarmza yakn kkrtc admlar atyor. diye konutu.

Lavrov, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Türkiyenin bölgede barn salanmas için Rusya ile Ukrayna arasnda ara buluculuk yapabileceine yönelik açklamalarna deinerek Putin ile Erdoan arasnda bir telefon görümesi planlanyor. Türkiyenin Ukrayna krizinde ara buluculuk yapmasna yönelik konunun da bu görümede ele alnacan düünüyorum. dedi.

Rusya ile Türkiye arasndaki ilikilerin olumlu yapsna da iaret eden Lavrov, Aramzdaki önemli uluslararas sorunlara ilikin baz farkllklarn ciddiyetine ramen, bu farkllklarn tartlmas ve bu sorunlarn nasl daha etkin bir ekilde ele alnabilecei, her zaman dostane, açk sözlü ve karlkl sayg çerçevesinde gerçeklemektedir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git