Putin'den S-400 açıklaması

Putin, S 400 tartışması ile ilgili olarak, 'Türkiye'ye karşı adil olmayan bir yaklaşım' değerlendirmesinde bulundu

Haberler 27.05.2018 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

St. Petersburgta konuan Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, Türkiyenin satn alaca S-400 füzeleri nedeniyle yaplan tartma ve F-35 sava uçaklarnn satnn engellenmesini eletirdi. Putin, Bask enstrümanlar, giderek daha fazla ülkeyi kapsyor. imdi ise bizim S-400 sistemlerimizin almyla ilgili. Aslnda oldukça garip, Türkiye, bir NATO üyesi olarak S-400 hava savunma sistemleriyle en gelimi ve abartmadan söylüyorum snfnda dünyann en iyisi olan bir sistemi almaya karar verdi. Ne olmu yani? Bu bir suç mu? eklinde konutu.

Bata Yunanistana teslim edilen S-300 sistemleri olmak üzere, baka NATO ülkelerine de silah temin ettiklerini anmsatan Putin, Bu bask durumunu açklamakta zorlanyorum. Bu, kesinlikle Türkiyeye kar adil olmayan bir yaklam dedi.

ADL OLMAYAN BR YAKLAIM

Rusya Devlet Bakan F-35 uçaklarnn sat ile ilgili tartmalar konusunda da Türkiye bu konuda seçim yapma hakkna sahip. Fiyat ve kalite unsurlarn dikkate alarak ulusal çkarlarn gözetecektir. Bamsz bir devletin, almaya hazr olduu ve bu durumda, güvenliini salama konusunda son derece hassas bir ürünü almaya yönelik giriimini kstlama getirmeye hangi ülkenin hakk var? Bence bu kesinlikle ar bir davran eklinde konutu.

Söz konusu basklar nedeniyle Türkiye ve Rusya arasndaki ilikilerin tad öneme vurgu yapan Putin, Kesinlikle, birbirimizle salam, tam teekkülü ve dostane bir ilikiye ihtiyacmz var. Sayn Erdoan tandm kadaryla, birisinin kendisine yönelik bask araçlar kullanarak sonuç elde etmesi çok zor. Aksine, bu Sayn Erdoan daha da cesaretlendirecektir ve ulusal çkarlarn gözeterek taviz vermeyecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git