Putin'den Türkiye ile güçlü ilişkilere övgü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: “Türkiye ile ilişkilerimiz hem derinleşiyor hem de yeni içeriklerle zenginleşiyor. İş birliğimiz bölgesel ve ekonomik konularda hızla artıyor" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "İkili ilişkilerimizin yanında bölgesel konulardaki iş birliğimizi güçlendirmek için birlikte çalışmamızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bölgesel barış için de bu çok önemlidir"

Haberler 25.08.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, Türkiye ve Rusya arasndaki ilikilerin giderek gelitiini belirterek, Türkiye ile ilikilerimiz hem derinleiyor hem de yeni içeriklerle zenginleiyor. birliimiz bölgesel ve ekonomik konularda hzla artyor. dedi.

Putin, bakent Moskovada bulunan Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ve MT Bakan Hakan Fidan Kremlin Saraynda kabul etti.

Görümede Türkiye ile hzla gelien ikili ilikilere iaret eden Putin, Türkiye ile ilikilerimiz hem derinleiyor hem de yeni içeriklerle zenginleiyor. birliimiz bölgesel ve ekonomik konularda hzla artyor. diye konutu.

Suriye gibi hassas konularda da Rusya ve Türkiyenin gösterdii çabay öven Putin, Ayrca ran, Birlemi Milletler, Avrupa Birlii ve ABDnin de katklaryla da ciddi bir ekilde Suriye meselesinin çözümüne yaklaabildik. dedi.

Güçlü ilikilere övgü

Konumasna, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Putine selamlarn ileterek balayan çavuolu ise öyle konutu:

Sizleri en yakn zamanda Türkiyede arlamaktan memnuniyet duyacaz. Özellikle stanbulda birlikte balk yeme konusunda mutabakatnz vard. Rusya ve Türkiye arasnda iliki, bazlarn kskandrmaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yaplacak üçlü zirve konusunda arkadalarmzn hazrlklar sürüyor. kili ilikilerimizin yannda bölgesel konulardaki i birliimizi güçlendirmek için birlikte çalmamzn önemli olduunu düünüyoruz. Bölgesel bar için de bu çok önemlidir.

Türk ve Rus yetkililer açklamalarn ardndan basna kapal toplantya geçerken, toplantda Rusyay temsilen Putinin yan sra Dileri Bakan Sergey Lavrov, Savunma Bakan Sergey oygu ve Rusyann Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiev bulunuyor.

Ana Sayfaya Git