Putin'den ulusal para birimleriyle ticareti hızlandırma çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Putin, ulusal para birimleri üzerinden ticarete geçiş sürecinin hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Haberler 19.04.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Moskova

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, Rus ekonomisine yönelik hükümet yetkilileriyle gerçekletirdii toplantda, Batl ülkelerin yaptrmlarla arzuladklar hedeflere ulaamadklarn söyledi.

Batl ülkelerin, Rus bankaclk sistemini çökertmeyi ve marketlerde ürün ktl yaanmasn hedeflediini belirten Putin, Ancak Rusyaya yönelik bu siyasetin ie yaramadn söyleyebiliriz. Dahas, bu yaptrmlar uygulayanlara da zarar veriyor. Enflasyon ve isizliin artmas, ABD ve Avrupada ekonomik koullarn bozulmas, Avrupallarn hayat standartlarnn dümesinden bahsediyorum. ifadelerini kulland.

Putin, Rusyann söz konusu ei benzeri görülmemi baskya dayandn savunarak, Durum istikrara kavuuyor. Rublenin döviz karsndaki deeri ubatn ilk yarsndaki seviyeye döndü. Bankalarda nakit döviz tekrar mevcut hale geliyor ve vatandalarn mevduatlar hacmen büyüyor. dedi.

Enflasyon dalgasnda destek vurgusu

Enflasyonun yüksek bir seviyede olduunu kabul eden Putin, 8 Nisan itibaryla yllk enflasyon yüzde 17,5 seviyesinde. Bunlar yüksek rakamlar. Vatandalar bunu aile bütçelerinde hissediyor, fiyatlarn yükseldiini görüyorlar ve bizler de vatandalara bu enflasyon dalgasyla mücadelede destek olmalyz. diye konutu.

Putin, dost olmayan ülkelerin kstlamalar nedeniyle iç piyasadaki ticari olanaklarn etkilendiini, ihracat ve ithalatta tedariklerin sevkiyatnda ve ödemelerde sorunlar yaandn kaydetti.

irketlere söz konusu süreçte destek olunmas gerektiine iaret eden Putin, dünyasna, güvenilir ticaret ortaklaryla ulusal para birimleriyle ticarete geçiin hzlandrlmas dahil azami destek vermeliyiz. Yeni, deien koullarda çok daha hzl hareket etmemiz gerektiini vurgulamak istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git